Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Spitalul Judeţean intră în cursa pentru acreditare


   Spitalul Județean de Urgență Focșani se pregătește pentru acreditare.  Managerul unității, Constantin Mândrilă, s-a întâlnit la București, zilele trecute, cu președintele Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), medicul Bogdan Jansen. Acesta le-a dat o veste bună managerilor de spitale, respectiv aceea că pot achita în rate, timp de un an, contravaloarea procedurilor de acreditare. Anterior, suma trebuia achitată integral.
   Până să intervină această modificare, Spitalul Județean nu avea suma necesară acreditării, care este de aproximativ 200 mii lei. Nivelul taxei de acreditare este de patru lei/pat/lună pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adică 240 lei/pat pentru întreaga perioadă. Mîndrilă spune că începând cu data de 1 ianuarie 2014, va începe să plătească eșalonat suma necesară acreditării, iar vizita comisiei este așteptată să aibă loc în trimestrul II al anului viitor. „Noul președinte ne-a zis că putem plăti suma necesară acreditării în rate, eșalonat. Înainte cu 30 de zile de vizita comisiei de acreditare trebuie să facem dovada plății integrale. Vom solicita și noi sprijinul CoNAS pentru a ne permite să facem plata în rate, eșalonat, în așa fel încât să putem să primim vizita comisiei de acreditare în trimestrul II al anului 2014, așa cum am fost programați. De la 1 ianuarie vom face acest lucru, deoarece acum nu avem posibilitatea”, spune managerul Mândrilă.
   La nivel național sunt acreditate 77 de unități sanitare cu paturi. Singura unitate spitalicească din Vrancea care este acreditată este Spitalul Orășenesc Panciu. Unitatea a obținut certificatul de acreditare din partea Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor la sfârșitul lunii februarie. În „febra” acreditării sunt și celelalte spitale din Vrancea, care urmează să primească vizita comisiei de acreditare până în 2015. Acreditarea este obligatorie, deoarece va sta la baza decontării serviciilor medicale de către Casa de Asigurări de Sănătate.
   Acreditarea spitalelor a debutat în anul 2011 și se va încheia în 2015. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?