Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Parlamentarii merg la Roşia Montană peste o săptămână


   Parlamentarii din Comisia specială pentru proiectul de lege privind Roșia Montană au decis miercuri să meargă peste o săptămână la fața locului, vizita urmând să dureze două zile. „Marți seară sau dimineață ne vom deplasa la Roșia Montană, două zile, miercuri și joi ne întoarcem. Vom avea întâlniri cu toți reprezentanții, și ai minerilor, și ai firmelor, și ai autorităților și ONG-uri, care doresc să participe”, a precizat președintele Comisiei, Darius Vâlcov. El a precizat că luni de la ora 13.00 comisia specială se va reuni în ședință la care vor fi invitați reprezentanți ai Ministerului Culturii și ai Ministerului Justiției. De asemenea, Comisia se va reuni în ședință și marți, când vor fi invitați la dezbateri reprezentanți ai Ministerului Mediului, Ministerului Marilor Proiecte și ANRM. După aceste întrevederi, miercuri și joi va avea loc vizita la Roșia Montană.
   Parlamentarii din Comisia specială pentru proiectul de lege privind Roșia Montană au decis ca joi, 26 septembrie, la revenirea de la Roșia Montană să aibă o discuție și cu protestarii din Piața Universității, însă deocamdată nu știu pe cine să invite, întrucât nu se cunosc liderii manifestanților. Membrii comisiei speciale au convenit, miercuri, în prima ședință, să stabilescă luni cine vor fi reprezentanții invitați la audieri în Parlament din rândul protestatarilor din Piața Universității care au manifestat împotriva proiectului de la Roșia Montană.
   Membrii comisiei speciale au votat ca în programul de lucru pentru săptămâna viitoare să fie inclusă audierea reprezentanților ONG-urilor și a protestatarilor din Piața Universității pentru ziua de joi, 26 septembrie, de la ora 16.00. Senatorul PNL Dumitru-Dian Popescu a ridicat problema audierii reprezentanților protestatarilor din Piața Univeristății împotriva proiectului Roșia Montană. Președintele comisiei speciale, Darius Vâlcov (PSD), l-a liniștit: „Luni ne vom întâlni în prima ședință, vom stabili și pe cine vom invita sau vom invita pe toată lumea, doar să aflăm care sunt ONG-urile și, bineînțeles, liderii pe care vor să-i trimită. Åži tot atunci vom stabili și oportunitatea înființării unei subcomisii tehnice care să lucreze pentru această comisie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?