Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Hoţul „alpinist”, trimis în judecată


   Tânărul care se cățăra pe blocuri pentru a pătrunde în apartamente prin ferestrele lăsate deschise, în scopul de a sustrage bunuri, a fost trimis în judecată. Georgian Nicușor C., de 18 ani, și-a început activitatea infracțională la scurtă vreme după ce a ieșit din penitenciar, după ce ispășise o pedeapsă pentru furturi comise prin același mod de operare.
   Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie – august, tânărul a intrat în mai multe locuințe prin ferestrele lăsate deschise. Pentru el nu conta că fereastra era etaj, suspectul cățărându-se pe copertine, pentru a ajunge în casele oamenilor. În unele cazuri nu conta nici faptul că proprietarul era în locuință. Băiatul fura tot ce-i pica în mână și ieșea pe unde a intrat. Poșetele și telefoanele mobile erau preferatele lui Georgian. La ultima dintre fapte, hoțul „alpinist” a fost suprins de proprietar.
   Doar una dintre părțile vătămate s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 2.800 de lei. Restul bunurilor furate, pe care proprietarii nu le-au revendicat, se ridică la 1.100 de lei. La sfârșitul lunii august, tânărul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. În fața anchetatorilor, în primă fază, a recunoscut comiterea faptelor de furt.
   În anul 2011, tânărul, împreună cu două femei, a fost acuzat de alte furturi, executate în același mod. În primă instanță, Georgian a fost condamnat la un an și două luni de închisoare. Alături de el au mai fost condamnate și cele două femei, ambele pedepse fiind mai aspre decât cea a lui Georgian, care la vremea respectivă era minor. De asemenea, el a beneficiat de reducere deoarece a recunoscut faptele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?