Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Planuri de apărare împotriva inundaţiilor, gheţurilor şi poluărilor accidentale


   Primăriile vrâncene au început realizarea Planurilor locale de apărare împotriva inundațiilor, ghețurilor și poluărilor accidentale. Până acum, 38 de primării au primit asistență tehnică din partea Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea în vederea elaborării noilor Planuri pentru perioada 2014 – 2017. Situația realizării acestor planuri a fost discutată, ieri, la ședința cu primarii comunelor vrâncene organizată de conducerea Prefecturii și la care au participat și reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate.
    Directorul SGA, Åžtefania Fotache, a explicat că primarii localităților și șefii locali ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență convocați au primit informațiile tehnice și li s-a transmis electronic machetele în vederea întocmirii noilor Planuri. Au fost vizate localitățile din subbazinele hidrografice Åžușița, Zăbrăuți, Putna, Milcov și Rîmna, unde au mai sunt nouă localități care trebuie să primească informațiile tehnice, respectiv Păulești, Vrîncioaia, Vizantea Livezi, Andreiașu, Mera, Broșteni, Odobești, Vîrteșcoiu, Răstoaca. „Urmează, conform planificării transmisă în teritoriu, ca în perioada 01 – 10 septembrie 2013 să se acorde asistență tehnică comitetelor locale riverane cursurilor de apă Siret și Rîmnicu Sărat respectiv la 26 CLSU. Cu această ocazie menționăm că în conținutul Planului local de apărare împotriva inundațiilor se vor regăsi Dispoziția primarului privind atribuirea funcției de agent de inundații șefilor serviciilor voluntare pentru situații de urgență și Hotărârea CLSU privind numirea responsabililor pentru avertizarea populației din satele aparținătoare, conform schemei fluxului informațional”, se arată în raportul prezentat de SGA.   
   Planurile locale de apărare împotriva inundațiilor trebuie realizate până la 25 septembrie. Urmează cinci zile în care acestea trebuie să fie avizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, SGA și să fie aprobate de Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv prefectul județului. „Pe baza acestor planuri locale, în intervalul octombrie – decembrie 2013 se va elabora noul Plan județean de apărare împotriva inundațiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcții hidrotehnice și poluărilor accidentale pentru perioada 2014 – 2017”, precizează reprezentanții SGA.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?