Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Mii de persoane, tratate în Centrul de Permanenţă din Mărăşeşti


   Mii de persoane au beneficiat de asistență medicală în cadrul Centrului de Permanență din Mărășești. Coordonatorul unității medicale, medicul Lucian Bulză, ne-a precizat că de la începutul anului și până în prezent, peste 5.400 persoane s-au prezentat la centru cu diferite probleme de sănătate. Medicul spune că pacienții aveau fie afecțiuni acute, fie cronice care s-au acutizat. „Patologia este diversă. Pe primul loc ar fi bolile cardio-vasculare, urmate de afecțiunile respiratorii și de tulburările digestive. Acesta ar fi un top al afecțiunilor dominante, dar am avut pacienți cu o simplă durere de cap, dar și pacienți în stare foarte gravă. Din total, cam 10-15% din pacienți au fost transportați cu ambulanțele la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, pentru că starea lor era gravă”, spune medicul Bulză.
   Acesta a adăugat că adresabilitatea centrului s-a dublat față de anul trecut, prezentându-se pacienți din Mărășești, dar și din comunele limitrofe. „S-a mărit destul de mult numărul pacienților față de anul trecut, deoarece e singura unitate din zonă care asigură permanența pe timpul nopții, mai ales că cei de aici nu au spital. Acest Centru este foarte benefic pentru comunitatea din Mărășești, dar și din zonele arondate”, mai spune medicul.
   Centrul de permanență din Mărășești a devenit funcțional pe 1 mai 2012. Acesta a fost amenajat în sediul fostei camere de gardă a Spitalului din Mărășești și este format dintr-o cameră de gardă în care stau medicii, o cameră în care aceștia oferă consultații, o alta, cu două paturi, pentru spitalizare de zi și o sală de așteptare. Unitatea medicală este dotată cu aparatură de ultimă generație, provenită de la fostul spital din localitate.
   În cadrul Centrului de permanență de la Mărășești lucrează medici de familie și șase asistenți medicali, care sunt prezenți zilnic, între orele 15.00 – 8.00. În week-end și de sărbătorile legale programul este non-stop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?