Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Pensionarii sar în ajutorul Asociaţiei „Salvaţi o viaţă“


La sediul Servicului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea s-a primit o scrisoare, zilele trecute, din partea unei învățătoare pensionare din Ciorăști. Aneta Stan, în vârstă de 77 de ani, le-a solicitat celor de la SAJ declarația 230 pentru a dona 2 la sută Asociației „Salvați o viață”. Ea le-a spus celor de la SAJ  că, în 2006, a avut nevoie de o ambulanță pentru o problemă de sănătate, iar cadrele medicale au ajutat-o foarte mult. Prin urmare, ar vrea să-i recompenseze pe cei care i-au acordat primul ajutor. Mai mult decât atât, în plicul trimis la SAJ, cu scrisoarea prin care solicita declarația 230, femeia a pus și un timbru, pentru ca medicii să nu cheltuiască nici un ban atunci când răspund solicitării ei. Împresionați, câțiva membri ai Asociației „Salvați o viață”, înființată de angajații SAJ, în frunte cu președintele Emilia Åžtefănescu, au mers, ieri, acasă la Aneta Stan și i-au înmânat personal declarația 230, dar și un buchet de flori.

Întâlnire plină de emoții

Momentul întâlnirii dintre Aneta Stan și Emilia Åžtefănescu a fost emoționant, fosta învățătoare fiind profund impresionată. Cu toate că este pensionară și nu are voie, conform legii, să redirecționeze 2%, Aneta Stan i-a promis președintelui asociației că va găsi persoane care vor putea folosi declarația 230. „Vă mulțumesc foarte mult și sper că voi găsi persoane care să poată redirecționa cei 2% către asociația «Salvați o viață». În 2006, am suferit un bloc atrioventricular total, iar medicii de la Ambulanță au fost foarte operativi și m-au ajutat. De aceea am trimis scrisoarea, ca să pot ajuta și eu într-un fel medicii, ca să poată salva și alte vieți”, a spus Aneta Stan. Åži Emilia Åžtefănescu, președinta Asociației „Salvați o viață”, a fost profund impresionată când s-a întâlnit cu fosta învățătoare. „Dat fiind faptul că doamna Aneta Stan ne-a trimis o scrisoare impresionantă, prin care își prezenta gândurile referitoare la serviciile SAJ și la felul cum a fost tratată, ne-am gândit să facem un gest pe măsură și ne-am deplasat la Ciorăști cu un buchet de flori și cu gândurile noastre de bucurie și multă sănătate. Emoțiile au fost reciproce, fiind un moment emoționant, care ne-a demonstrat încă o dată că omenia face parte din spiritul românilor. Gestul impresionant de a primi această scrisoare  se datorează și presei, care ne-a sprijinit”, a afirmat Emilia Åžtefănescu.
Dacă doriți ca banii dumneavoastră se ajute sistemul medical, puteți direcționa 2% din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către Asociația „Salvați o viață”, cod de identificare fiscală 27802227, număr de cont RO45CRCOX400100000242035, deschis la Banca Cooperatistă Putna Focșani. Printr-un simplu formular de completat și depus la Fisc sau la sediul SAJ, până la data de 15 mai, aveți ocazia să oferiți o șansă la viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?