Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Pedelişti camuflaţi în kaki de frica oamenilor


Localnicii din Tulnici i-au huiduit copios pe pedeliștii veniți de la Focșani în campanie electorală pentru alegerile din 22 mai. Oamenii le-au cerut pedeliștilor să plece din comună și i-au transmis candidatului PDL să ceară voturile „ălora de la Focșani pe care i-ați adus în comună”. De frica oamenilor pe care i-au sărăcit în ultimii ani, Trășculescu și ceilalți pedeliști s-au ascuns sub pelerine kaki, fără însemnele partidului. Pentru că oamenii din localitate nu au vrut să se alăture candidatului PDL, Trășculescu & Co. au dat sarcină de partid ca fiecare organizație comunală sau orășenească din județ să fie reprezentată de 3-4 persoane la Tulnici. Viceprimarul comunei Tulnici, Ion Buture, a acuzat clica pedelistă că a organizat un miting ilegal, pentru care nu avea autorizație de la Primărie.

Mitingul organizat, ieri, la Tulnici de către PDL pentru lansarea candidatului a fost un fiasco total deoarece oamenii i-au huiduit pe pedeliști și le-au cerut să plece din comună. Pentru că oamenii din Tulnici nu i-au băgat în seamă și nu s-au alăturat candidatului PDL, Trășculescu & Co. au venit de la Focșani cu oameni aduși din celelalte organizații comunale sau orășenești. „Ne-au sunat de la partid (PDL-n.r.) și ne-au cerut să venim azi la Tulnici cu 3-4 persoane pentru a fi cât mai mulți la prima prezentare a candidatului PDL de la Tulnici. Am venit cu două persoane”, ne-a spus unul dintre președinții de organizații locale. Așa că Trășculescu și candidatul său au reușit performanța să organizeze un miting la Tulnici cu oameni aduși tocmai de la Adjud, Panciu, Dumbrăveni sau Å¢ifești. Deși Trășculescu a vrut să aibă un prim miting cu fast, care a început de la benzinăria de la intrarea în comună, a reușit doar să atragă antipatia oamenilor și un cor de huiduieli copioase, care i-au însoțit pe tot traseul.

„Nu mai vrem să auzim de nenorociții de la PDL”

Huiduielile au fost însoțite de nemulțumirile oamenilor care le-au spus pedeliștilor că după ce i-au sărăcit și le-au distrus viitorul copiilor, vor să le spună cine trebuie să fie primarul comunei. „Huo!, Huo!. Nu aveți ce căuta în comuna noastră, pedeliști nenorociți”, le-au strigat oamenii susținătorilor candidatului PDL. „Plecați de aici golanilor. Pleacă de lângă mine, tu, ăsta care vii să dai mâna cu noi (Alin Trășculescu n.r.). Nu ai ce căuta tu din Focșani să ne prostești pe noi. Jos PDL-ul și mafioții cu care ați venit aici. Jos Guvernul criminal!”, au strigat oamenii din Tulnici. 
„Jos cu hoții!”, „Ați distrus țara și viitorul copiilor!”, sunt doar câteva din scandările oamenilor nemulțumiți. „Nenorociții ăștia de pedeliști mi-au umblat la pensie și acum vor să-i votăm. Mi-au luat pensia nenorociții! Am 37 de ani și 16 zile vechime, ani munciți pe vremea lui Ceaușescu și am rămas fără nimic. Au umblat la alocațiile copiilor și au redus salariile oamenilor. Nu mai vrem să auzim de nenorociții de la PDL”, striga, cât îl țineau plămânii, Ion Pîrlea. „A murit o femeie amărâtă și Obștea nu a dat un ban la înmormântare că a zis Alin Olteanu că nu are niciun ban Obștea. Acum de unde a avut bani pentru afișe, pelerine, umbrele și mici? Vă spun eu, din banii Obștii, adică din banii noștri”, a spus și Traian Alexandru.

Obștea Tulnici, pușculiță pentru campania electorală

Localnicii îl acuză pe Alin Olteanu că le-ar fi cerut agenților economici care exploatează în pădurea obștenilor să cotizeze cu sume importante la campania sa electorală, condiționând acest lucru de rămânerea sau nu în afaceri cu Obștea Tulnici, transformată în moșie personală. „Sunt angajat la Obștea Tulnici și mi-a dat hârtie de preaviz să mă dea afară că nu sunt cu el (Alin Olteanu-n.r.). Desface contractele de muncă la oameni pentru că așa vrea Olteanu. Holban Viorel, Ciută Vasile, Ciută Păucă și cu mine am fost dați afară pentru că nu suntem oamenii lui Alin Olteanu. Alin Olteanu l-a dat afară pe pădurarul Fănică Ciută pentru că ar fi aflat că acesta nu îl susține pe el. Olteanu a mers la Ocol și le-a spus pădurarilor că dacă nu îi vor face campanie electorală vor fi dați afară cu toții „, a acuzat Vasile Boțu.
Oamenii susțin că Olteanu le creează și favoruri agenților economici fideli, pe banii proprieta-rilor de drept ai Obștii. Mai exact, Olteanu le vinde pădurea Obștii la jumătate din prețul practicat în mod normal cu condiția să fie sprijinit în campania electorală.

Pedeliștii apelează la bătăuși, disperați că oamenii nu-i vor

Cumnatul lui Alin Olteanu, Aurel Boțu, l-a bătut pe Vasile Boțu după ce acesta din urmă a avut curajul să reproșeze abuzurile comise de clica afa-ceriștilor pedeliști în pădurile obștenilor din Tulnici. La câteva ore după ce a discutat cu reporterii Monitorului de Vrancea, Vasile Boțu a fost bătut de Aurel Boțu care este și vicepreședinte al Obștii Tulnici. Vasile Boțu s-a ales cu un ma-xilar rupt doar pentru că nu a susținut candidatura lui Olteanu la primărie. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a  solicitat ministrului Administrației și Internelor, Traian Igaș, să ia toate măsurile care se impun pentru asigurarea ordinii și liniștii publice la Tulnici. ,,Solicit ministrului Administrației și Internelor Traian Igaș și șefului grupului de Control al MAI care se află la Focșani, comisarul șef Constantin Duvac, să ia toate măsurile care se impun pentru asigurarea ordinii și liniștii publice pe raza comunei Tulnici. Toți huliganii, indiferent de apartenența politică trebuie să suporte rigorile legii. Azi, în județul Vrancea și pe raza comunei Tulnici, huliganismul are un numitor comun și acesta este  PDL. Aștept răspuns, conform legii, de la IPJ Vrancea referitor la măsurile luate în cazul incidentului de la Tulnici, în calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea. De asemenea, voi dispune ca Autoritatea Teritorială de Ordine Publică și IPJ Vrancea să facă o analiză în regim de urgență privind gradul de siguranță a cetățenilor județului Vrancea, la nivelul tuturor localităților și luarea măsurilor care se impun pentru asigurarea liniștii și ordinii pu-blice a cetățenilor comunei Tulnici, pe perioada desfășurării alegerilor”, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. La nivelul Organizației PSD Tulnici s-a luat deja măsura excluderii din partid a lui Aurel Boțu, situație în care acesta își va pierde postul de consilier local.
Potrivit polițiștilor vrânceni, în acest caz s-a întocmit un dosar penal pentru lovire. „Din verificări a reieșit că între cei doi a izbucnit un conflict spontan deoarece B. Aurel i-ar fi desfăcut contractul de muncă lui B.Vasile care lucra ca drujbar la Obștea din comună. B. Vasile a fost transportat la spitalul din Vidra iar ambele persoane au depus plângere pentru lovire.   S-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările”, a declarat inspectorul Bogdan Toader.

„Mitingul PDL a fost ilegal”

Viceprimarul comunei Tulnici, Ion Buture, a acuzat conducerea PDL că a organizat un miting ilegal, deoarece nu a solicitat autorizație de la Primărie. Buture a mai acuzat clica pedelistă că folosește instituțiile statului pentru a-i elimina și neutraliza pe adversarii candidatului pedelist. „Este vorba de un miting neautorizat pentru că nu au auto-rizație de la primărie. Oamenii din Tulnici nu vor mai putea fi mințiți de pedeliști. După cum s-a văzut, pedeliștii nu au mai  venit în ținuta portocalie, ci într-o ținută specifică muncitorilor forestieri. Le e rușine să mai poarte culoarea lor portocalie și le este frică de oameni. Uitați-vă pe afișul candidatului PDL și observați că sigla partidului este foarte mică. Încearcă în acest mod să ducă electoratul în eroare și că nu ar fi vorba de PDL. Oamenii sunt destul de deștepți și înțelepți ca să observe această ultimă diversiune pedelistă”, a afirmat viceprimarul Ion Buture.

Agenții economici, terorizați cu controale

Viceprimarul din Tulnici i-a acuzat pe pedeliști că folosesc instituțiile statului pentru a-și eli-mina adversarii politici și pe susținătorii acestora. „Toate instituțiile deconcentrate ale statului sunt folosite de PDL pentru a face presiuni asupra contracandidaților și familiilor acestora. Mai mult, toți agenții economici sunt controlați și terorizați de către reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate cu scopul precis de a nu îi susține pe contracandidații PDL. Cu siguranță oamenii vor sancționa prin vot teroarea pedelistă care ne-a adus în imposibilitatea de a mai putea trăi”, a mai spus viceprimarul comunei Tulnici, Ion Buture.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?