Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO: Dispută pe bulevard între preotul de la Capelă şi primarul Focşaniului


   Săpăturile pentru lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare care au loc în prezent în municipiul Focșani, pe Bulevardul Unirii, nasc multe nemulțumiri. Ieri, preotul Costică Popa de la Capelă – Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – era nemulțumit de faptul că săpăturile care se fac pe trotuarul din fața lăcașului de cult pot afecta structura bisericii, care este declarată monument istoric. Pentru a nu dărâma gardul metalic care împrejmuiește biserica, constructorul a ajuns la soluția de a muta stâlpul de electricitate, care în prezent este la marginea carosabilului, aproape de gardul bisericii. „Se intra foarte mult acolo (în curtea bisericii, n. r.), eu am vrut să nu se mai dărâme gardul, a costat 300 de milioane de lei vechi. Acum suntem nevoiți să mutăm stâlpul ăsta de electricitate acolo și este foarte aproape de biserică, care este monument istoric. Dacă se întâmplă ceva cine răspunde?„, a spus preotul Costică Popa.
    Primarul Decebal Bacinschi, aflat la fața locului, a spus că în jurul datei de 15-20 septembrie vor fi gata lucrările din cadrul proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare, cele privitoare la înlocuirea conductelor termice, care au loc în prezent pe Bulevardul Unirii. „Este foarte greu să lucrezi cu 30.000-40.000 de beneficiari, sunt și nemulțumiți. În jurul datei de 15-20 septembrie vom încheia lucrările. La 1 octombrie trebuie să avem pregătit tot sistemul de încălzire, ca să dăm drumul la căldură”, ne-a spus primarul Decebal Bacinschi.
    Cât privește situația de la Capelă, edilul a spus că aceasta este soluția găsită de proiectant, de comun acord și cu preotul, care va fi pusă în aplicare. Bacinschi recunoaște, în glumă, că șirul reclamațiilor este lung. „M-au mai reclamat în Sud că la una am luat bătătoarele de covoare, la una i-am luat cușca de găini, la una cușca de câini, la una i-am stricat trandafirii, probleme din astea vor fi tot timpul, niciodată nu va fi toată lumea mulțumită”, a conchis primarul. Acesta a inspectat ieri, la fel ca în fiecare zi, cele mai importante lucrări care se desfășoară în prezent în municipiul Focșani. 

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?