Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Mini-Bursă a locurilor de muncă pentru alimentaţie publică şi comerţ


   Åžomerii care doresc să lucreze în domeniul alimentație publică și comerț sau au diverse calificări pentru acest domeniu pot participa mâine, la ora 10.00, la o mini-Bursă a locurilor de muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocupartea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea. Acțiunea va avea loc la sediul instituției din Bulevardul Unirii, nr. 53A, Focșani, și este organizată în cadrul Proiectului POSDRU „Plus de capacitate și expertiză în Serviciul Public de Ocupare – SPO Plus CE”. Este cea de-a doua bursă de acest fel, cea anterioară fiind destinată domeniului construcții.
    Printre activitățile derulate în cadrul proiectului se numără, în afară de Burse, și acordarea de servicii personalizate, centrate pe nevoile diferitelor categorii de clienți precum și susținerea de ședințe de grup și individuale de informare și consiliere în carieră, cu precădere în mediul rural și la nivelul grupurilor vulnerabile. De asemenea, se asigură asistență la locul de muncă pentru persoanele care se confruntă cu probleme de inserție socio-profesională.
    Dezvoltarea și implementarea serviciilor integrate de tip „self-service” este o altă activitate a proiectului, în cadrul căreia vor fi create și utilate zone de tip „self-service” în spațiile de primire din sediile punctelor teritoriale de lucru ale Agenției vrâncene și ale celor din Iași, Ialomița și Covasna care sunt parteneri, și vor fi organizate stagii de practică a personalului propriu ale celor patru Servicii Publice de Ocupare (SPO).
    Proiectul are, printre obiectivele specifice: activarea de birouri de informare pentru dezvoltarea și implementarea activităților de informare și publicitate adresate potențialilor clienți, cu precădere în mediul rural, cu scopul de a promova serviciile publice de ocupare; identificarea și implementarea de metode și instrumente în vederea furnizării serviciilor integrate de informare și consiliere în carieră, formare profesională, asistență și consultanță pentru începerea unei activități independente sau inițierea unei afaceri, mediere și asistență la locul de muncă.
    De asemenea, prin implementarea acestui proiect derulat de AJOFM Vrancea în parteneriat cu instituțiile similare din Iași, Ialomița și Covasna, se dorește „elaborarea și implementarea de proceduri care să faciliteze o bună cooperare și dezvoltarea rețelelor la nivel local/regional/interregional cu furnizori acreditați de servicii de ocupare și cu furnizori autorizați de formare profesională continuuă, în vederea dezvoltării și asigurării calității serviciilor de ocupare oferite, prin promovarea dialogului social, a schimbului de experiență și de bune practici și a parteneriatului public – privat”, se precizează în materialul informativ dat publicității de echipa de proiect a AJOFM Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?