Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Consilierii PDL şi PP-DD, acuzaţi că boicotează din nou proiectul de reabilitare a şcolilor din Fitioneşti


   Consilierii locali ai PDL și PP-DD din Consiliul Local Fitionești sunt acuzați că au boicotat, din nou, proiectul european cu finanțare nerambursabilă în valoare de 2 milioane de euro, sumă folosită pentru modernizarea, extinderea și reabilitarea școlilor din satele Fitionești, Mănăstioara și Pisc. Primarul Iordache Cazacu îi acuză pe aleșii PDL și PP-DD că au refuzat să voteze sau să participe la trei ședințe consecutive ale Consiliului Local, unde ar fi urmat să fie aprobați indicatorii tehnico economici ai investiției mai sus amintite. Primarul Cazacu a catalogat încă o dată gestul aleșilor PDL și PP-DD ca fiind „un gest criminal”.

   Consilierii locali ai PDL și PP-DD din Consiliul Local Fitionești sunt acuzați că au boicotat, din nou, proiectul european cu finanțare nerambursabilă în valoare de 2 milioane de euro, sumă care ar trebui folosită pentru modernizarea, extinderea și reabilitarea școlilor din satele Fitionești, Mănăstioara și Pisc. Primarul Iordache Cazacu îi acuză pe aleșii PDL și PP-DD că au refuzat să voteze sau să participe la trei ședințe consecutive ale Consiliului Local. Iordache Cazacu spune că nu înțelege de ce aleșii PDL și PP-DD au această atitudine mai ales că este vorba de școli și de viitorul copiilor din această localitate. Cazacu susține că proiectul de hotărâre ce ar trebui votat modifică indicatorii tehnico economici la proiectul inițial, votat în Consiliul Local încă din anul 2009. „Săptămâna trecută am convocat trei ședințe ale Consiliului Local, una ordinară și două extraordinare. La două ședințe consilierii PDL și PP-DD au refuzat să voteze pe motiv că nu trebuiesc școli în Fitionești, iar la cea de a treia ședință nici nu s-au mai prezentat. Le-am explicat că în 2009, Consiliul Local din acea vreme a aprobat proiectul de hotărâre privind accesarea proiectului european pentru reabilitarea școlilor și că acum doar modificăm indicatorii tehnico economici care țin de corectarea unor cifre care în 2009 erau diferite. De exemplu atunci TVA-ul era de 19 %, iar în prezent este de 24 %, iar această cifră trebuie corectată. Cu toate acestea, continuă să boicoteze acest proiect”, a afirmat primarul Iordache Cazacu.
    Acesta a anunțat că va transmite o scrisoare deschisă președinților PDL și PP-DD în care le va arăta care este atitudinea colegilor lor de partid de la nivelul localității Fitionești, față de proiectele derulate la nivel local. Mai mult, Cazacu susține că finanțarea ar putea fi pierdută dacă proiectul mai sus menționat nu va fi aprobat. „O să adresez o scrisoare deschisă  președinților PDL și PP-DD în o să le aduc la cunoștință că o parte din colegii lor nu sunt interesați de absorția de fonduri europene. Totodată, mai trebuie știut că riscăm să pierdem finanțarea în valoare de 2 milioane de euro. Trebuia să duc de o săptămână hotărârea de consiliu cu indicatorii tehnico economici modificați și actualizarea de carte funciară pe 2013 pentru semnarea contractului de finanțare. Cartea funciară a fost actualizată, dar nu am rezolvat problema din Consiliul Local”, a mai spus primarul Iordache Cazacu, care a mai adăugat că va mai convoca, joi, o nouă ședință extraordinară.

Proiect european, boicotat de PDL și PP-DD

    Primarul Iordache Cazacu a catalogat gestul aleșilor Dumitru Macovei, Dănuț Airini, Neculai Conduraru, Ionica Marian (PDL), Gheorghe Diaconu, Costel Ancuța(PP-DD) ca fiind „un gest criminal”. „Este un atac fără precedent la adresa comunității noastre, a tinerilor care ar urma să învețe în școli finanțate din fonduri externe nerambursabile. Pedeliștii și oamenii lui Dan Diaconescu care trâmbițau în campanie promisiuni deșarte de genul că vor fi dați zeci de mii de euro tinerilor, astăzi, fara pic dejenă, pun bețe în roate la derularea celui mai mare proiect din mediul rural de la această oră din județul Vrancea”, a afirmat primarul din Fitionești.
    Iordache Cazacu a făcut un apel la președinții organizațiilor județene ale PDL și PP-DD de a-i convinge pe „consilierii iresponsabili care deși nu au realizat nimic pentru această comunitate, nu lasă nici pe alții să rezolve problemele comunității”. „Cu siguranță nu mă aștept la nicio reacție”, a mai spus primarul Iordache Cazacu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?