Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

ULTIMA ORĂ! Vulturu: Cannabis cultivat în grădină, de un cetăţean moldovean


   Åžase persoane au ajuns la sediul Biroului Teritorial Vrancea al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminaslitate Organizată și Terorism (DIICOT), aseară, în urma unor percheziții efectuate de procurori, în colaboare cu polițiștii Serviciului de Combatare a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea. Acțiunea a vizat mai multe persoane care se ocupau cu traficul de droguri. Două dintre percheziții au fost efectuate în Focșani, iar alte patru au vizat gospodării din Vizantea Livezi, Vulturu și Jorăști. Perchezițiile au avut loc simultan.
   Potrivit unor surse, anchetatorii au descoperit culturi de cannabis la Vizantea Livezi, iar la Vulturu plantele creșteau în grădina unui cetățean moldovean stabilit în localitate. Canabisul ar fi fost recoltat pentru a fi livrat spre vânzare și consum, activitate de pe urma căreia suspecții câștigau bani frumoși. Aseară, șase persoane au fost duse la audieri, pentru a declara tot ceea ce știu în legătură cu aceste culturi de cannabis, dar și despre cum planta era transformată în drog, pentru ca mai apoi să fie vândută. Nu este exclus ca unele dintre persoane duse la audieri să fie reținute. Aseară, la închiderea ediției, audierile nu se finalizaseră.
   Nu este pentru prima oară când anchetatorii descoperă în zona Vulturu culturi de cannabis. În urmă cu un an, în satul Boțârlău, polițiștii și procurorii DIICOT au descoperit în casa unui bătrâne plante de cannabis, cultivate de un nepot. La vremea respectivă, în octombrie anul trecut, anchetatorii l-au găsit pe tânăr chiar în timp ce își îngrijea cele câteva zeci de ghivece cu cannabis. Se pare că pedeapsa cu suspendare pe care a primit-o nu a constituit o lecțiie pentru alții care și-au cultivat cannabis, în grădină, la lumină naturală.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?