Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Hoţ „alpinist“, arestat preventiv pentru 29 de zile


   Un tânăr de 18 ani, din Focșani, care a mai fost condamnat anterior pentru că fura din casele oamenilor intrând pe fereastre, a fost arestat preventiv ieri, pentru 29 de zile. El a reușit să fure bunuri din mai multe locuințe. Georgian Nicușor C. nu ieșise de multă vreme din penitenciar, unde fusese „internat” după ce acționase în același mod. După eliberare, tânărul și-a reluat activitatea infracțională.
   Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie – august a.c., tânărul a intrat în mai multe locuințe pe ferestrele deschise. Pentru el nu conta că fereastra era la primul etaj, suspectul cățărându-se pe copertine, până a ajunge în casele oamenilor. În unele cazuri nu conta nici faptul că proprietarul era în locuință. Băiatul fura ce-i pica în mână și ieșea pe unde a intrat. Poșetele și telefoanele mobile erau preferatele lui Georgian. La ultima dintre fapte, proprietarul a fost mai abil decât el și l-a surprins.
   Miercuri, tânărul a fost reținut pe bază de ordonanță. „La data de 21.08.2013, polițiștii focșăneni l-au depistat pe C. Georgian Nicușor, de 18 ani, din localitate, care în perioada aprilie – august 2013 a săvârșit mai multe infracțiuni de furt din locuințe de pe raza municipiului. Acesta pătrundea pe geamurile sau ușile lăsate deschise de la etajele inferioare ale imobilelor și sustrăgea bunuri electronice, electrocasnice, sume de bani si bijuteri. Suspectul a fost reținut pentru 24 ore și urmează a fi prezentat instantei de judecată propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului cauzat”, au precizat reprezentanții IPJ Vrancea. 
   Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au formulat pe numele tânărului propunere de arestare preventivă, care a fost admisă, emițându-se astfel pe numele lui Georgian un nou mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile. După ce în fața procurorilor, tânărul a recunoscut comiterea faptelor, în fața instanței de judecată acesta nu a mai dat declarație, menținând pe cele acordate la Parchet. 
    În anul 2011, tânărul, împreună cu două femei, a fost acuzat de alte furturi executate în același mod, respectiv din locuințele unor persoane care lăsau ferestrele deschise pe timp de vară. În primă instanță, Georgian a fost condamnat la un an și două luni de închisoare. Alături de el au mai fost condamnate și cele două femei, ambele pedepse fiind mai aspre decât cea a lui Georgian, care la vremea respectivă era minor. De asemenea, el a beneficiat de reducere pentru că a recunoscut faptele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?