Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Principesa Irina a fost arestată în SUA. Reacţia Casei Regale a României


   Principesa Irina, fiica regelui Mihai, și soțul ei, John Wesley Walker (FOTO), au fost arestați joi în Statele Unite, pentru organizarea ilegală a unor lupte de cocoși. Cei doi au organizat cel puțin zece lupte de cocoși la ferma lor din apropiere de Irrigon, în statul american Oregon, în perioada 1 aprilie 2012 – 19 mai 2013, potrivit procurorului. Potrivit acuzării, luptele implicau zeci de cocoși, echipați cu cuțite sau alte obiecte tăioase atașate de picioare, luptând până la moarte într-un sport sângeros interzis în prezent în 50 de state americane, relatează portalul OregonLive.com. Un arbitru supraveghea luptele și concesionarii vindeau bere și mâncare, iar cei care administrau acțiunea luau 10 procente din sumele pariate, potrivit acuzării.
    John și Irina Walker – împreună cu vecinii lor David Sanchez, 29 de ani, și Aurelia Garcia Mendoza, 33 de ani, și prieteni din Hermiston, Mario „El Cuba” Perez, 62 de ani, și Jose Luis Virgen Ramirez, 48 de ani – au fost acuzați de operarea unor jocuri de noroc ilegale și de sacrificarea ilegală a unor animale prin luptă la ferma soților Walker din Morrow County. Pentru fiecare cap de acuzare, ei riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari. Agenții federali au percheziționat casele și au arestat persoanele acuzate de participare la luptele de cocoși din estul statului Oregon și din Yakima, în Washington.
    Alți zece suspecți, toți bărbați, au fost arestați în Yakima Valley, la aproximativ 110 kilometri nord-vest de Irrigon. Soții Walker și-ar putea pierde ferma, situată la aproximativ trei kilometri sud de Irrigon, deoarece aceasta a fost folosită în scopuri infracționale. Valoarea acesteia era estimată la 170.360 de dolari în 2011.

Casa Regală: Sperăm că justiția va soluționa în cel mai just și rapid mod cazul principesei Irina

    Regele Mihai I și întreaga familie regală speră că justiția din SUA și instanțele din Oregon vor soluționa în cel mai just și mai rapid mod cu putință cazul principesei Irina, se arată într-un comunicat remis după ce aceasta și soțul ei au fost arestați pentru organizarea unor lupte de cocoși. „Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoștință cu profundă tristețe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa și întreaga Familie Regală speră că justiția americană și instanțele Statului Oregon vor soluționa în cel mai just și mai rapid mod cu putință acest caz”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I.
    Regele Mihai I speră, de asemenea, ca prezumția de nevinovăție să funcționeze, „așa cum este legal și moral, de la început și până la sfârșitul acestui nefericit eveniment”, se mai arată în comunicat. John Walker, în vârstă de 67 de ani, a fost sergent la poliția din Myrtle Point, iar de la 1 august 1998 a lucrat pentru biroul șerifului din Coos County. El a părăsit postul la 30 iunie 2003, iar în ultimii zece ani nu se știe cu claritate ce activitate a desfășurat. În 2007, Walker s-a căsătorit cu Irina Kreuger, fiica regelui Mihai și a reginei Ana. Principesa Irina, în vârstă de 60 de ani, s-a născut și a crescut în Elveția și s-a mutat în Oregon în 1983.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?