Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Temperaturi în uşoară scădere


Sâmbătă, valorile termice vor marca o scădere ușoară la nivelul întregii țări, față de vineri, însă vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în vest și local în sud și centru, unde și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 al disconfortului termic. 
În regiunile vestice și nord-vestice, dar și în zonele montane instabilitatea  atmosferică se va accentua treptat, astfel încât mai ales spre seară și noaptea vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantitățile de apă pot depăși 20…25 l/mp, în special la munte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se pot semnala cu totul izolat. 
Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 27 de grade pe litoral până în jur de 35 de grade în Crișana, Banat, vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei, iar cele minime se vor situa între 16 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 12 grade.
Duminică, valorile termice vor continua să scadă, astfel încât în regiunile sud-estice vor caracteriza o vreme călduroasă, în timp ce în restul țării vor deveni normale pentru această perioadă. În sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane, vor fi înnorări temporar accentuate și mai ales pe parcursul zilei se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar cele minime se vor situa între 12 și 23 de grade.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?