Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Trimiși în judecată deoarece au tăiat ilegal arbori


      Mai multe persoane au fost trimise în judecată pentru tăiere ilegală de arbori și sustragere de material lemnos. 
      Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani l-au trimis în judecată, săptămâna trecută, pe Costică C., în vârstă de 61 de ani, din Andreiașu de Jos. El este acuzat de tăiere ilegală de arbori și sustragere de material lemnos. Potrivit  rechizitoriului întocmit de anchetatori, în luna februarie a anului trecut, el a tăiat 12 arbori nemarcați din pădurea Ocolului Silvic Focșani, creând un prejudiciu de 1.228 lei fără TVA. Lemnele au fost folosite la încălzirea locuinței, iar la audieri bărbatul a recunoscut parțial fapta. A recunoscut că a tăiat arborii, dar a susținut că a avut impresia că sunt din pădurea tatălui său. Anchetatorii spun că în urma verficărilor efectuate nu a rezultat că tatăl său deține pădure. 
 Procurorii l-au trimis în judecată și pe Dorinel P., de 35 de ani, din comuna Mera, tot pentru tăiere ilegală de arbori. În luna noiembrie a anului trecut, acesta a tăiat din pădurea mamei sale un arbore nemarcat, prejudiciul fiind de 1.508 lei. 
Un alt bărbat a cărui dosar a ajuns în instanță este Ionel P., de 42 de ani, din comuna Reghiu. El este acuzat de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos. La data de 26 februarie, el a tăiat un arbore nemarcat din pădurea unei alte persoane, iar lemnul rezultat l-a folosit la încălzirea locuinței. Audiat fiind, bărbatul a spus că proprietarul pădurii i-a dat voie să taie de acolo. Acesta din urmă a admis că i-a dat voie cu ceva timp în urmă, dar apoi i-a spus să nu mai meargă la el în pădure pentru a tăia copaci. Trimis în judecată a fost și Mihai B., de 36 de ani, din comuna Reghiu, care pe data de 17 ianuarie a tăiat ilegal un copac din pădurea soacrei sale și a băgat lemnele pe foc. 
Procurorii au mai trimis în judecată și alți doi bărbați din Mera. Este vorba despre Nicolae S., de 42 de ani, care în anii 2012 și 2013 a tăiat și sustras material lemnis, creând un prejudiciu de 648 lei. În același dosar a mai fost trimis în judecată și Ionuț A., de 22 de ani, care împreună cu Nicolae a tăiat mai mulți arbori. Cei doi au refuzat să facă declarații. Au spus doar că arborii au fost tăiați de alte persoane și că ei au găsit copacii gata pregătiți de încărcare, atunci când se plimbau prin pădure. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?