Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Pedeliştii aruncă în derizoriu „evenimentele de comemorare a eroilor“


    Directorul Direcției Județene de Cultură Vrancea, Traian Negulescu, se declară surprins și amuzat de reacția deputatului pedelist Florin Secară referitoare la așa-zisa oprire a investițiilor în Vrancea de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan și vicepremierul Liviu Dragnea. Åžeful Culturii vrâncene spune că, probabil, indignarea lui Secară vine ca urmare a participării la evenimentele de comemorare a eroilor de la Mausoleul Mărășești, unde lucrurile au decurs foarte bine, „fapt ce nu poate fi pe placul unui politician din opoziție”.
   Prin intermediul unui comunicat de presă, Traian Negulescu precizează că a decis să ia atitudine nu pentru a apăra pe cineva, ci pentru că, în calitate de co-organizator al evenimentelor de la 6 august, „nu pot accepta ca un domn, care a uitat de mult unde este județul Vrancea, să arunce în derizoriu un moment de o importanță covârșitoare pentru Vrancea și pentru România, doar pentru că așa înțelege domnia sa politica”. „Mă declar totuși uimit de faptul că, deși prezent la manifestările de la Mărășești, reprezentantul PDL nu a aflat că mausoleul în cauză – monument istoric – a fost restaurat de către  Consiliul Județean Vrancea, în cadrul proiectului european    Â«Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial». Oare aceasta nu este o investiție făcută în Vrancea pentru patrimoniul național? De asemenea, sunt mirat că reprezentantul PDL nu a perceput mesajul ambasadorului Franței, ES Philippe Gustin, care, impresionat de proiectul de restaurare a mausoleelor vrâncene, a promis că va susține administrația județeană pentru ca aceste vestigii istorice să intre în Patrimoniul Mondial UNESCO. Probabil că disputa cu colegul de partid Costică Neață, era mai importantă decât aducerea unui omagiu sincer eroilor sau decât proiectele de viitor ale județului Vrancea”, arată Traian Negulescu. 
A    cesta crede că pentru pedelistul Secară, Vrancea este doar județul care îi oferă un loc în Parlament, fie și prin redistribuire. Negulescu spune că este vorba de o abordare populistă, surprinzătoare, deoarece pedelistul știe foarte bine situația dezastruasă în care au lăsat țara guvernele conduse de colegii săi de partid. „Să ai ca preocupare prioritară faptul că nu se mai finanțează terenuri de fotbal în pantă, mi se pare o lipsă impardonabilă de viziune. Dar ce poți cere reprezentantului unui partid care doar astfel de investiții a promovat?  Poți cere ca un astfel de om să știe că, în prezent, Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiecte de reabilitare a infrastructurii rutiere și de promovare a zonelor vitivinicole? Poate că reprezentantul PDL ar trebui să își lărgească aria de interes și către astfel de proiecte sau către proiecte culturale și de dezvoltare economică, care ar bucura mintea și sufletul vrâncenilor și ar îmbunătăți nivelul de trai al acestora. Până la proba contrarie, declarațiile sale rămân doar frustrări izvorâte din neștiință și lipsă de informare, și arată că la PDL Vrancea politica nu este un demers constructiv pentru binele cetățenilor, ci doar o obsesie de a critica anumiți oameni politici. Așa cum am mai spus, nu doresc să iau apărarea nimănui, însă nu pot asista pasiv la dezinformări grosolane venite din partea unui om care, în momente de maximă plictiseală, bagă bățul prin gard sperând la 5 secunde de faimă!”, a încheiat directorul Direcției Județene de Cultură Vrancea, Traian Negulescu.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?