Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Sprijin pentru șomeri și angajatori prin Serviciul Electronic de Medierea Muncii


     Portalul Serviciul Electronic de Medierea Muncii (http://www.semm.ro) lansat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), asistă persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, precum și angajatorii în identificarea personalului corespunzător, în condiții de securitate și confidențialitate. Potrivit informațiilor furnizate de ANOFM, prin înscrierea pe acest portal șomerii beneficiază de următoarele facilități: dacă persoana este deja înregistrată în evidențele ANOFM, are un cont deja creat în cadrul portalului, activarea acestuia se poate face online; dacă persoana nu este înregistrată în evidențele ANOFM, se poate înregistra folosind formularul de înregistrare al portalului; persoanele interesate în găsirea unui loc de muncă pot căuta ofertele de locuri de muncă, după anumite criterii; publicare CV și scrisoare de intenție; modificarea datelor de contact (personale doar pentru utilizatori înscriși prin intermediul portalului); afișarea listei de candidaturi (CV-uri), pentru un utilizator persoană în căutarea unui loc de muncă autentificat.
 În ceea ce privește facilitățile oferite angajatorilor care își fac cont pe Portalul SEMM, printre acestea se numără următoarele: dacă angajatorul a depus anterior o ofertă de locuri de muncă vacante la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, contul lui în cadrul portalului a fost deja creat, iar activarea se poate face online sau la unitatile teritoriale AJOFM; dacă angajatorul nu a mai depus până acum la Agenția Județeană o ofertă de locuri de muncă vacante, trebuie să o depună pentru a i se genera automat cont de acces. De asemenea, angajatorii pot căuta, în baza de date, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și pot vizualiza detalii despre persoana în căutarea unui loc de muncă.
 Portalul www.semm.ro pune la dispoziția utilizatorilor săi și secțiuni precum 
Åžtiri și legislație specifică, Descărcare formulare, Informații legale, Implementarea serviciilor EURES, etc. „Locurile de muncă disponibile în acest portal se regăsesc în oferta de locuri de muncă a portalului Eures Europa. Funcționalitatea importantă adusă de portalul SEMM pentru beneficiarii serviciilor oferite de către ANOFM, prin structurile noastre teritoriale, este aceea că realizează automat corespondența între ofertele de locuri de muncă depuse de angajatori și cererea de muncă constituită pe baza CV-urilor persoanelor în căutare de locuri de muncă vacante. Portalul notifică automat persoana în căutarea unui loc de muncă de apariția unei oferte corespunzatoare CV-ului acestuia. SEMM publică zilnic statistici în ceea ce privește numărul de oferte de locuri de muncă vacante existente la nivel național, actualizarea ofertelor având loc zilnic, în mod automat. Serviciul electronic de mediere a muncii permite ca toate ofertele de locuri de muncă disponibile în România să fie preluate de portalul eures.europa.eu„, se precizează în materialul informativ dat publicității de ANOFM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?