Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Hoți de animale și carburant, trimiși în judecată


   Hoții de animale și carburant au fost trimiși în judecată. Este vorba despre Ionuț Busuioc, tatăl său Ștefan Busuioc, Nicolae Ciocan, Daniel Vrancea și Costel Ionuț Dima. Alte două persoane, respectiv Loredana Done și Lăcrămioara Boubătrân, au fost scoase de sub urmărire panelă, ele primind câte o amendă administrativă de 1.000 lei. 
 Hoții de animale și carburant au fost trimiși în judecată pentru furt calificat, tăinuire și complicitate la furt calificat. Potrivit recgizitoriului întocmit de procurori, Ionuț  Busuioc, în vârstă de 30 de ani, din comuna Urechești, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a patru fapte de furt calificat. Anchetatorii au stabilit că în noaptea de 27 spre 28 aprilie, el a spart un autoturism parcat în apropierea unei discoteci din localitatea Bligari, comuna Cîrligele, din care a sustras bani, documente și un telefon mobil, prejudiciul total fiind de 2.620 lei.  
Ionuț Busuioc nu s-a oprit aici. Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 6 spre 7 iunie, împreună cu tatăl său, Ștefan Busuioc, cu Nicolae Ciocan și în complicitate cu Ionuț Costel Dima, a sustras 500 litri de motorină din rezervorul unui autotren parcat pe DN 2 E85. Prejudiciul creat de cei patru a fost calculat la 2.850 de lei. Două zile mai târziu, Busuioc a acționat din nou. Împreuncă cu cele trei persoane menționate anterior, a furat 200 litri de motorină din rezervorul altui tir, de această dată prejudiciul creat fiind de 1.300 lei. 
În rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani se mai arată că în noaptea de 16 spre 17 iunie, împreună cu tatăl său și cu Nicolae Ciocan și în complicitate cu Ionuț Costel Dima, Loredana Done și Lăcrămioara Boubătrân, a furat cinci vaci dintr-o comună hunedoreană, în acest caz ei prejudiciul creat fiind mult mai mare, respectiv 20 de mii lei. Prejudiciul total a fost calculat la 26.770 lei, din care s-a reușit recuperarea sumei de 20.620 lei. 
                Tatăl a comis 12 fapte
 Tatăl lui Ionuț Busuioc, Ștefan Busuioc, în vârstă de 57 de ani, a fost și el trimis în judecată pentru furt calificat, în cazul său fiind vorba despre 12 fapte. Anchetatorii au stabilit că în perioada martie – iunie 2013, pe timp de noapte, Ștefan Busuioc, în complicitate cu Dima, a furat motorină din rezervoarele a 11 tiruri parcate pe drumul european, prejudiciul fiind de 13.770 lei. De asemenea, el este acuzat și de furtul celor cinci bovine. Prejudiciul total a fost stabilit la 33.770 lei și s-a reușit recuperarea a 20.000 lei. 
Procurorii l-au trimis în judecată și pe Nicolae Ciocan, în vârstă de 26 de ani, din comuna Valea Sării, el fiind acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de furt calificat. 
Este vorba despre furtul celor 500 litri de carburant, apoi al celor 200 litri de carburant și furtul celor cinci vaci. De menționat este faptul că Ionuț Busuioc, tatăl său, Ștefan Busuioc și Nicolae Ciocan au fost cercetați în stare de arest preventiv. 
Daniel Vrancea, în vârstă de 38 de ani, din comuna Golești, a fost trimis în judecată pentru tăinuire. El a primit vacile, deși știa că acestea provin dintr-o infracțiune. De altfel, animalele au fost găsite de anchetatori într-o cireadă la Golești. În același dosar a fost trimis în judecată și Ionuț Costel Dima, de 38 de ani, din Gologanu, care a participat la furtul vacilor, dar și la sustragerea carburnatului din 11 tiruri, fapte săvârșite împreună cu Ștefan Busuioc. 
 
              Femeile au primit câte o amendă administrativă
 Cele două femei care au participat la furtul vacilor au fost scoase de sub urmărire penală. Potrivit rechizitoriului, Loredana Done și Lăcrămioara Boubătrân au primit câte o amendă adminsitrativă în cuantum de 1.000 lei. 
Banda de hoți a fost destructurată în urma a șase percheziții domiciliare efectuate la Urechești, Golești și Gologanu și alte trei în municipiul Focșani. Verificările au fost făcute la locuințele suspecților. În timpul acestora, oamenii legii au găsit cele cinci vaci furate, dar și instrumentele și dispozitivele pe care hoții le foloseau la comiterea infracțiunilor, precum și o sumă de bani obținută în urma vânzării de bunuri furate. 
       Ionuț Busuioc este recidivist. În 2010, el a fost judecat în stare de arest pentru furt. La vremea respectivă, tânărul a fost acuzat de furturi de anvelope auto și animale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?