Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Un polițist de la TF îşi acuză şeful că l-a bătut


    Un polițist din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Focșani își acuză șeful că l-ar fi agresat fizic și verbal. Agent principal Ștefan Turcu susține că ieri, în jurul orei 14.20, ar fi fost agresat de șeful său, agentul șef principal Titel Enache. „Astăzi (n.r. – ieri), în jurul orelor 14 și un pic, în timp ce eram la serviciu, dar tocmai terminasem programul, am solicitat șefului Titel Enache lămuriri cu privire la pontajul pe luna august, cât trebuie să mai vin la serviciu, pentru că urmează să intru în concediu. În baza acestor solicitări, care i s-a părut la nelocul lor și pe baza unui conflict mai vechi de circa un an, pe care acesta îl alimentează pentru că dumnealui dorește cu orice preț îndepărtarea mea de la postul în care sunt încadrat. Tot cu această ocazie, mi s-au mai reproșat aspecte legate de serviciu, iar eu am încercat să aplanez conflictul în mod diplomat, dar dumnealui a ales să rezolve conflictul prin agresiune fizică și verbală. Dumnealui era îmbrăcat civil, deci nu știu dacă era de serviciu, pot zice că m-a lovit un civil, mi-a pus mâna pe gât, m-a strâns și mi-a aplicat un pumn. Toate astea s-au întâmplat chiar în post TF, în camera ofițerului de serviciu. Eu nu am ripostat în niciun fel, pentru că este mult mai mare ca mine, și fizic și ca ani, și m-am dus la UPU”, susține Ștefan Turcu. Medicii de la UPU l-au diagnosticat cu „traumatism cranio-facial prin agresiune”
     Agentul susține că a depus plângere împotriva șefului său. „Am fost la IPJ să depun plângere împotriva lui Titel Enache, iar mâine dimineață (n.r. – astăzi) mă duc la SML, pentru certificat medico-legal. Aștept să fie luate măsuri legale, să fie respectată legea, pentru că așa ceva nu este posibil. În 10 ani de când sunt în sistem, nu am luat și nu am dat nicio palmă. Acest conflict este cunoscut și de către conducerea Serviciul Județean de Poliție Transporturi Feroviare Vrancea, dar și de Secția Regională de Poliție Transporturi Galați, pentru că am depus mai multe rapoarte referitoare la atitudinea domnului Enache față de mine. Eu aștept să fie date soluții legale fie împotriva mea, fie împotriva dumnealui, dar până acum nu a fost luată nicio măsură legală”, spune Ștefan Turcu. 
              Åžeful de post spune că nu s-a întâmplat nimic
 
Åžeful Postului de Poliție Transporturi Feroviare Focșani, agent șef principal Titel Enache, ne-a precizat că nu a avut nicio altercație cu subalternul său. „Nu s-a întâmplat nimic. A fost vorba doar despre o discuție în contradictoriu. Alte informații nu vă pot furniza”, a spus acesta. La rândul său, inspectorul principal Mihai Tumurică, din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Feroviare Vrancea, ne-a spus că se fac verificări cu privire la cele reclamate. „ÈŠn acest moment pot spune doar că se fac verificări cu privire la incidentul sesizat astăzi (ieri-n.r.)”, a afirmat inspectorul principal Tumurică. 
    Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, inspectorul principal Bogdan Toader, a precizat că a fost înregistrată o sesizare cu privire la un incident produs la postul de poliție TF. „A fost depusă o sesizare și urmează să se stabilească competența de soluționare a acesteia”, a declarat inspectorul principal Toader. 
    Plângerea va fi soluționată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. De asemenea, verificări vor face și superiorii celor doi. 

35 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?