Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Mai puţin de jumătate dintre profesori au promovat examenul de Titularizare


Mai puțin de jumătate dintre profesorii care au susținut anul acesta examenul de Titularizare pot spera la un post de titular în învățământ. Pentru că mulți dintre ei au luat note mai mici de 7, mai multe catedre vor rămâne fără titulari. O candidată din Gugești a luat 10 la Titularizare, iar mai mulți profesori de Religie nu au obținut decât punctul de oficiu, respectiv 1. 
    În urma evaluării lucrărilor a 430 de candidați vrânceni la examenul de Titularizare, în 11 centre constituite la nivel național, 185 dintre ei au obținut note între 7.00 și 10.00, iar 148 de candidați au obținut note între 5.00 și 6,99. Restul de 97 au obținut note mai mici de 5. Luminița Daniela Bâlcu, din Oreavu, comuna Gugești, a obținut nota 10 pentru învățământul preșcolar, iar Cornelia Moisa, din Adjudul Vechi, a obținut 9,9 la matematică. 
    Promovarea la nivelul județului a fost 43,02%, Vrancea situându-se aproape de media înregistrată la nivel național. „Rezultatele nu sunt foarte satisfăcătoare, dar sunt mulțumitoare. Mă bucur pentru candidata care a obținut nota 10, este o educatoare. Procentul de promovare înainte de contestații este un procent aflat la nivelul aproximativ celui pe țară”, a precizat Luminița Balaban, inspector școlar general adjunct, președinta comisiei județene a examenului de titularizare.
         Profesori de nota 1
 
Cele mai mici note au fost obținute de candidații care au dat examen la Religie Ortodoxă. Trei profesori de religie, doi din Focșani și unul din Odobești, nu au reușit să ia decât nota 1 la Titularizare, iar un altul, tot din Focșani, a fost notat cu 1,5. 
De asemenea, un profesor de infomatică și tehnologia informației din Vidra a obținut la proba scrisă nota 1,8, aceeași medie obținând-o și un candidat din Focșani care a susținut examenul de Titularizare la istorie. Medii între 1 și 2 au obținut 9 dintre persoanele aspirante la un post în învățământ în calitate de profesor titular. 
Pentru angajarea în învățământ pe perioadă nedeterminată, potrivit metodologiei, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă. Pentru angajarea pe perioadă determinată, profesorii trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială. 
Candidații care nu sunt mulțumiți de rezultatele obținute și speră la o notă mai mare pot depune contestații la Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea inclusiv astăzi, până la ora 15.00. Rezultatele finale la examenul național de Titularizare în învățământul preuniversitar vor fi afișate joi. Repartizarea profesorilor pe posturi se va face în ședință publică, vineri, începând cu ora 9.00, la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea. 
 Lista cu rezultatele exemenului de titularizare AICI

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?