Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Mai mulți liceeni vrânceni au aflat despre viața de student în Bacău


Mai mulți membri ai Universității de Stat Vasile Alecsandri din Bacău le-au prezentat, ieri, liceenilor vrânceni aflați în an terminal, ofertele de studii universitare din cadrul facultăților băcăuane. Asistenții universitari dr. Ana-Maria Georgescu (Facultatea de inginerie), Dumitra Răducanu (Facultatea de Științe) și lectorii universitari dr. Petronela Savin (Facultatea de Litere), Liviana- Andreea Nimineț (Facultate de Științe Economice), Constantin Șufaru (Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății) le-au vorbit elevilor despre importanța studiilor universitare, dar și despre frumusețea vieții de student. Aceștia au vizitat câteva licee din județul Vrancea, în scopul promovării învățământului academic și a ofertelor pentru care pot opta elevii aflați în pragul încheierii ciclului liceal.
„Caravana” UVAB a vizitat liceele din Panciu și Odobești, iar din Focșani Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” și Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, urmând ca săptămâna viitoare să revină și în alte unități de învățământ liceal. Cadrele universitare le-au prezentat elevilor de clasa a XII-a facultățile din cadrul universității și departamentele acestora, programele de studii, detalii despre admitere, locuri existente, dar și ultimele medii de admitere înregistrate anul trecut. Elevii au primit pliante și detalii despre viața de student din campusul universității.

La Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” au participat peste 150 de elevi alături de diriginții și profesorii lor. La activitatea desfășurată în Sala de Festivități a unității de învățământ au fost prezenți și cei din conducerea colegiului, respectiv directorul Gabriel Danielescu și directorul adjunct Sorin Roșioru. „Consider că întâlnirea elevilor cu cadrele universitare din Bacău a fost fructuoasă, profesorii reușind să le imprime aspectele, sensurile și semnificațiile noțiunii de viitori studenți, importanța socială a sistemelor de învățământ, cultura care trebuie dobândită și formarea unei personalități riguroase”, a spus prof. Ionel Ambrosie, care s-a zbătut ca întrevederea liceenilor focșăneni cu membrii UVAB să aibă loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?