Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Opt bebeluşi au fost abandonaţi în Spitalul Judeţean


   Din cauza lipsei banilor, a educației precare sau pur și simplu din cauza nepăsării părinților, zeci de copii sunt abandonați în spitale imediat după ce au fost născuți. Asta se întâmplă în fiecare an. De la începutul lui 2013 și până în prezent, opt bebeluși au fost părăsiți de mamele lor în secțiile Spitalului Județean de Urgență. Cele mai multe abandonuri infantile s-au înregistrat la nivelul Secțiilor de Neonatologie și Pediatrie.
  Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență, dintre copiii abandonați, șapte erau nou-născuți, ei fiind părăsiți în Secția de Neonatologie, iar un copil avea 7 luni, fiind lăsat în Secția de Pediatrie. Patru din acești copilași au fost dați în grija asistenților maternali, trei se află în Centrul Maternal, iar un copil, care are handicap, este într-un centru de profil. Reprezentanții Spitalului Județean ne-au precizat că, în prezent, în cadrul unității nu mai este niciun copil abandonat.
   Potrivit specialiștilor, mamele care își abandonează copiii în spitale sunt mai puțin educate și au o situație financiară precară. De asemenea, de cele mai multe ori, ele au convingerea că acolo copilul le este bine îngrijit, iar prezența lor alături de copil o consideră mai puțin importantă.
   Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență ne-au precizat că, în conformitate cu legea, dacă în 24 de ore mama nu se prezintă la spital să-și ia micuțul acasă, ei fac o sesizare scrisă și telefonică la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și în cazul în care mama are acte, poliția o caută timp de trei zile. Dacă mama nu este găsită sau nu-și dorește copilul, se întocmește proces verbal de abandon semnat de polițist, DGASPC și unitatea spitalicească. În condițiile în care copilul este clinic sănătos, acesta este dat în grija unui asistent maternal.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?