Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Sute de locuri în clasele cu profil seral ori cu frecvenţă redusă


   Persoanele care au trecut cu mult de vârsta tinereții, dar și cele care au fost exmatriculate sau din diferite motive au abandonat cursurile liceale se pot înscrie la liceu, clasele cu profil seral ori frecvență redusă. Oferta disponibilă la nivelul județului este generoasă pentru anul școlar 2013 – 2014, iar înscrierile se fac până la data de 1 septembrie. 
Astfel, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani vine în întâmpinarea doritorilor cu o clasă de 29 de locuri la frecvență redusă pentru specializarea matematică – informatică, iar la seral cu specializările matematică și matematică – informatică, câte 29 de locuri fiecare. De asemenea, oferta cuprinde și Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra, unde la frecvență redusă sunt disponibile 29 de locuri pentru specializarea științe sociale. 
   La Colegiul Tehnic „Gh. Balș” din Adjud va fi înființată o clasă cu 29 de locuri pentru specializarea mecanică, iar la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani se va forma în anul școlar 2013 – 2014 o clasă de seral cu 29 de locuri pentru specializarea construcții, instalații și lucrări publice. La Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani se vor înființa două clase de seral cu câte 29 de locuri pentru specializările agricultură și industrie alimentară. 
Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” din Focșani vine în întâmpinarea celor care doresc să finalizeze cursurile liceale cu o clasă de seral cu 29 de locuri la specializarea fabricarea produselor din lemn. La Liceul Tehnologic din Odobești oferta pentru anul școlar 2013 – 2014 cuprinde la seral două clase a câte 29 de locuri pe specializările comerț și economic. 
Potrivit metodologiei în acest sens aprobată de Ministerul Educației Naționale, candidații care împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2013 – 2014 se pot înscrie la admitere la liceu pe locurile rezervate pentru învățământ seral și fără frecvență. Principalul avantaj al învățămîntului seral este acela că elevii vor frecventa cursurile seara, iar dimineața pot merge la serviciu. 
   Dosarele de înscriere pentru admiterea la învățământul seral sau cu frecvență redusă trebuie să conțină cererea de înscriere, certificat de naștere și, după caz, de căsătorie în copii legalizate, carte de identitate în copie xerox, foaie matricolă pentru clasele V-VIII. De asemenea, absolvenții trebuie să prezinte certificat de echivalare a examenului de capacitate dacă provin din promoțiile anterioare anului 2009, certificat de promovare a testelor naționale sau adeverință cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională sau la tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a, dacă au absolvit după anul 2009. 
La cursurile de seral și frecvență redusă se pot înscrie inclusiv absolvenții de gimnaziu care nu au susținut examenele naționale, însă aceștia vor fi repartizați pe locurile rămase libere după distribuirea celor care au participat și au promovat testele naționale de la finalul clasei a VIII-a. 
La clasele de seral sau frecvență redusă se pot înscrie toți cei care doresc să își continue studiile. În această categorie sunt incluși foștii elevi repetenți, exmatriculați cu drept de înscriere, iar reînmatricularea lor se poate face pe cel mult doi ani școlari. 

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua! As dori cateva informatii privind liceul cu frecventa redusa . Mentionez ca am 40 de ani , am terminat cls a 8 s cu mult timp in urma, am facut cateva cursuri in italia, respectiv; informatica, contabilitate si infirmerie. Imi doresc sa termin liceul aici, ce posibilitati am? Dati mi cateva detalii/ lista cu ce mi ar trebui! Va multumesc! Mariana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?