Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Simpozion internațional în an centenar, sâmbătă, la Colegiul Național ”Emil Botta” Adjud

La Colegiul Național ”Emil Botta” din Adjud va avea loc, mâine, cea de a V-a ediție a simpozionului internațional ”Mit și adevăr în an centenar”. Dezbaterile vor începe de la ora 9.00, în sala de festivități a unității de învățământ adjudene.

Potrivit informațiilor furnizate de profesorul Constantin Constantinescu, sâmbătă vor fi abordate, în cadrul simpozionului, subiecte de interes, legate de specificul învățământului trasnistrian și al regiunii, în general. În urma acestor discuții, invitații vor avea prilejul să treacă în revistă, împreună cu lectorii seminarului, o abordare la zi a problematicii învățământului din Transnistria.

Printre invitați, se numără profesori din Vrancea, Iași, Sibiu, printre care  Strauțiu Eugen prof. univ. dr. la Universitatea Lucian Blaga Sibiu, precum și nume importante de peste Prut: Nicolai Tveatcov – cercetător Academia de Științe a Moldovei, Ion Iovcev – director Liceul Lucian Blaga Tiraspol, Veceslav Poescul – conf univ dr Universitea din Tiraspol, Alexandru Zubco – expert Drepturile Omului, Ala Ostavcaia – expert Transnistria, Nonna Mihalcean – director CRAT Bălți, Ion Leascenco – președinte Blocul Unității Naționale din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?