Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Târg de toamnă la Tichiriș; mocanii au pus în vânzare oi și berbecuți

Locuitorii de pe Valea Zăbalei au mers vineri, cu mic cu mare, la Târgul de la Tichiriș, din comuna Vidra, care a avut loc cu ocazia sărbătorii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”. În număr foarte mare, oamenii au venit să-și mai cumpere cele ce le sunt de trebuință prin gospodărie. De asemenea, târgul a constituit un bun prilej pentru a vinde sau a cumpăra animalele de care unii dintre ei nu mai au sau, din contra, au nevoie în gospodării. Cele mai multe trazacții s-au făcut cu oi.

Locuitorii din zona de munte a județului preferă aceste târguri pentru că sunt mai aproape de casă, distanța până la Focșani fiind mult prea mare, mai ales pentru cei care nu au mașini și vor să cumpere animale, pe care nu le pot urca în mijloacele de transport în comun. „Târgul de toamnă de la Tichiriș reprezintă un bun prilej pentru noi, crescătorii de animale, să vindem câteva oi și berbecuți. Ne-am făcut calcule, am stabilit ce oprim pentru iarnă să creștem, iar rerstul oilor și câțiva berbeci i-am scos la vânzare. Vom vedea dacă avem noroc să vindem la un preț cât de cât bun, sau ne întoarcem cu animalele acasă“, ne-a spus, vineri dimineață, un crescător de oi din zona Vidra.

Aceste târguri, bâlciuri sau iarmaroace după cum le numesc locuitorii din zona de munte a județului, sunt deja o tradiție. Pentru mulți dintre participanți, târgurile reprezintă și o ieșire în aer liber, mai ales că de data aceasta a avut loc în zi de mare sărbătoare. „Nu am venit să iau ceva anume. Mâncăm un mic, bem o bere, mai căscăm ochii pe aici și plecăm acasă. Așa mai ieșim noi din case”, ne-a spus, râzând, un tânăr din Valea Sării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?