Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Totul despre seminee – sfaturi utile pentru alegerea, in functie de nevoi si stilul arhitectural

O casa devine acasa atunci cand atmosfera este primitoare, ambianta este placuta, iar de Sarbatori toti cei dragi se aduna in living-ul unde este amplasat semineul si se bucura de momentele calde, cu povesti si rasete, in jurul semineului.

 

Daca pana acum cativa ani achizitia sau constructia unui semineu putea fi costisitoare, gratie dezvoltarii tehnologice, oricine poate opta pentru acest tip de incalzire. De altfel, evolutia tehnologiei a facut ca semineele sa fie amplasate chiar si in apartamente, oferind eleganta, rafinament si caldura chiar si in spatiile de mici dimensiuni.

 

Odata cu interesul tot mai mare pentru seminee, in Romania au aparut site-uri care comercializeaza sau produc astfel de produse, ofera consultanta personalizata, precum si montaj, la cerere, pentru modelele achizitionate.

 

Alegerea unui semineu, pe scurt

  • un semineu este atat un element de incalzire, cat si unul de design
  • se poate opta pentru seminee pe lemne, gaz, electrice, bioetanol, soba Bistrita, etc.
  • exista modele de seminee cu evacuare (pe cos de fum sau burlane) sau fara evacuare

 

Cateva motive pentru a alege un semineu pentru acasa

Semineul este in centrul atentiei mai ales in timpul iernii, cand familia se aduna pentru a se bucura de Sarbatorile de Iarna, dar si pentru a deschide cadourile de Craciun. Dincolo de atmosfera creata in jurul unui semineu, acesta este perfect pentru zilele friguroase, ca sursa de caldura de sine statoare sau secundara.

 

Indiferent ca ai un apartament, o garsoniera sau o casa mare, cu siguranta vei gasi un semineu Bistrita care sa se potriveasca nevoilor si bugetului tau. Spre exemplu, atat in magazinele de profil, cat si in cele fizice, poti gasi o gama variata de modele in functie de sursa de energie pentru care se opteaza.

 

Cele mai cunoscute sunt semineele pe lemne, care necesita un montaj special, realizat de specialisti, necesita cos pentru fum si o intretinere atenta. De asemenea, ai nevoie de cateva elemente de protectie (vatrai, gard sau grilaj de protectie etc).

 

De asemenea, exista si seminee electrice, mult mai practice si care nu necesita o intretinere speciala. Unul dintre principalele avantaje ale acestor modele consta in faptul ca se monteaza usor, nu necesita intretinere speciala si nu emana fum. Semineele electrice functioneaza ca un sistem de incalzire conectat la priza, iar efectul de “flacari” este o proiectie pe ecranul digital. Acestea permit si setarea temperaturilor, a imaginii, dar si a sunetului de lemn care arde. Faptul ca functioneaza la o priza normala de perete si ca nu necesita un montaj special il face potrivit pentru toate tipurile de locuinte.

 

Populare sunt si semineele pe peleti, brichete sau pe gaz. Modelele pe gaz pot fi instalate in orice locuinta datorita faptului ca nu necesita un cos de fum deasupra acoperisului. Semineul pe gaz este eficient, este usor de folosit si are flacara adevarata.

 

Montajul, functiile si facilitatile pe care le ofera, intretinerea semineului, usurinta cu care se foloseste sunt numai cateva dintre aspectele tehnice pe care sa le iei in considerare cand optezi pentru un model anume.

 

Reglarea temperaturii, treptele de putere, telecomanda, termostat programabil care poate porni si opri caldura in mod automat sunt printre cele mai utile, dar mai exista si alte functii care ofera un confort sporit.

 

Pentru a-si indeplini scopul, un focar semineu trebuie sa aiba puterea de incalzire potrivita camerei in care va fi montat. Astfel, pentru o camera de mari dimensiuni, se recomanda seminee cu o putere de peste 2000 watti, iar pentru o camera medie, undeva intre 1600-1800 watti.

 

Designul semineului este foarte important, mai ales daca urmeaza sa fie montat intr-o camera deja finalizata. Acesta se recomanda sa fie in tema cu stilul arhitectural, iar materialele si culorile folosite sa se potriveasca in camera unde urmeaza a fi amplasat.

 

Modelele existente permit amplasarea semineelor in diferite moduri sau parti ale camerei – de la semineul independent, la cel de colt, de perete sau incorporabil. Dincolo de aceste aspecte, semineul ramane o piesa centrala, atat datorita faptului ca este o sursa de caldura, cat si a aspectului decorativ.

1 COMENTARIU

  1. Recomand cu incredere echipa din Sibiu, deoarece si eu am montat cu ei un semineu pe lemne si au dat dovada de profesionalism. Plus de asta au o gama foarte mare de produse si chiar ai de unde alege. Cum spun si ei: Noi facem tot , tu pui pe foc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?