Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Au minţit pentru a primi ajutoare sociale


   26 de vrânceni au fost prinși cu minciuna și trebuie să returneze ajutoare  sociale în valoare de peste 40 mii lei, după ce un control al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială a scos la iveală că au obținut venituri mai mari decât cele declarate. Directorul Costel Dumbravă a arătat, ieri, la ședința Colegiului Prefectural, că a fost o acțiune de control încrucișat, realizată la nivelul a 67 de primării. Au fost verificate mai multe suspiciuni referitoare la beneficiarii de ajutoare sociale, cele mai multe probleme fiind constatate la obținerea de venituri mai mari decât cele declarate pe propria răspundere atunci când au fost solicitate ajutoarele. 
   Inspectorii au verificat 43 de dosare unde existau suspiciuni, fiind găsite nereguli la 26 dintre acestea. „S-a confirmat suspiciunea de realizare de venituri mai mari decât cele declarate pe proprie răspundere și s-au emis decizii de recuperare a sumelor plătite necuvenit cu titlu de ajutor social”, a afirmat Dumbravă. În cazul a trei titulari, unde erau diferențe la veniturile declarate, fuseseră deja recuperate ajutoarele sociale acordate, iar în cazul a „trei titulari care au realizat venituri de altă natură decât cele salariale se realizează demersuri în privința confirmării acestora și se vor monitoriza în perioada următoare”.
   Persoanele care au mințit la declararea veniturilor pentru a putea obține ajutoare sociale au fost depistate în comunele Măicănești, Slobozia Bradului și Adjud. 
   Materialul integral, prezentat în ședința Colegiului Prefectural AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?