Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Reorganizare la ANIF


        Activitatea de îmbunătățiri funciare urmează să fie reorganizată în perioada următoare, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pregătit de Ministerul Agriculturii. Noutatea o reprezintă desființarea actualelor filiale județene și înființarea de filiale teritoriale și de unități de administrare. Proiectul de hotărâre stabilește că ANIF va avea în structură o unitate centrală, 14 filiale teritoriale, fără personalitate juridică, cu gestiune economico-financiară și 52 unități de administrare. 
 Noile filiale teritoriale vor fi stabilite în funcție de ariile geografice. „Ariile geografico-funcționale în cadrul cărora filialele teritoriale administrează, exploatează, întrețin și repară amenajările de îmbunătățiri funciare și coordonează și controlează întreaga activitate a acestora se stabilesc pe baza unor limite naturale, respectiv limite de interfluvii și limite de bazin hidrografic și cuprind amenajările de îmbunătățiri funciare, părți de amenajare de îmbunătățiri funciare sau grup de amenajări de îmbunătățiri funciare ce pot funcționa autonom, luate în totalitate, fără a ține seama de limitele administrativ teritoriale”, se arată în proiectul hotărârii de guvern. 
 Denumirea și sediul filialelor teritoriale și ale unităților de administrare ale Agenției vor fi propuse în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii și aprobate prin ordin al ministrului. Ulterior, tot prin ordin al ministrului, cu avizul consiliului de conducere al Agenției, vor trebui aprobate structura organizatorică, statele de funcții și numărul de personal al filialelor teritoriale și unităților de administrare. Același consiliu de conducere al ANIF va aproba tariful de îmbunătățiri funciare și tarifele altor servicii prestate decât cele de îmbunătățiri funciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?