Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Vaticanul, somat de ONU să dea explicaţii privind abuzuri sexuale şi violenţe asupra copiilor


   Vaticanul, care deține un mandat de observator permanent la ONU, este somat pentru prima dată să ofere explicații detaliate organizației despre abuzuri sexuale și violențe comise asupra unor copii în cadrul Bisericii Catolice. Ca toate țările membre ale Convenției ONU privind Drepturile Copilului, Sfântul Scaun este necesar să răspundă în mod regulat cu privire la acțiunea sa în fața experților ONU.
   Potrivit procedurii, experți ONU au publicat luni o listă cu întrebări, cărora Vaticanul urmează să le răspundă, „eventual” până la 1 noiembrie. Sfântul Scaun va fi audiat de către ONU ulterior, în ianuarie 2014, la Geneva. Este pentru prima dată când Vaticanului îi sunt adresate întrebări detaliate despre acest subiect, a anunțat miercuri o purtătoare de cuvânt a Comitetului pentru Drepturile Copilului, contactată de AFP.
   Potrivit listei de întrebări elaborate de către Comitetul pentru Drepturile Copilului, Vaticanul este invitat, „ținând cont de faptul că Sfântul Scaun a recunoscut cazuri de violențe sexuale împotriva copiilor, comise de către membri ai clerului, frați și surori în numeroase țări”, să ofere „informații detaliate despre toate cazurile”. ONU dorește să afle care sunt măsurile adoptate de Biserică în vederea pedepsirii celor găsiți vinovați de comiterea unor abuzuri sexuale asupra copiilor. Experții doresc totodată să știe ce a făcut Vaticanul pentru ca vreun membru al clerului acuzat de pedofilie să nu poată intra în contact cu copii și care sunt măsurile adoptate pentru susținerea victimelor. Experții intenținează, de asemenea, să afle dacă Biserica a impus tăcerea anumitor copii abuzați sexual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?