Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Un taximetrist băut a accidentat grav o fetiţă, apoi a părăsit locul faptei


   Un taximetrist a lovit cu mașina o fetiță de 5 ani, marți după-amiază, după care  a plecat de la locul accidentului pe motiv că rudele copilei i-ar fi spus că aceasta nu are nimic. Bărbatul a fost identificat de polițiști câteva ore mai târziu, respectiv în jurul orei 20.00, la domiciliu, iar atunci când a fost testat cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,42 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. El le-a declarat polițiștilor că a băut după producerea accidentului.
    Incidentul s-a petrecut pe strada Peneș Curcanul din Focșani. Potrivit polițiștilor, în momentul accidentului, fetița se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. În urma coliziunii cu taxiul, fetița a fost rănită, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani. Din informațiile primite de la polițiști rezultă că fetița ar avea o fractură la tibie. „La data de 09.07.2013, orele 16.30, pe strada Peneș Curcanul din municipiu, P. Zamfirică, de 60 ani, din localitate, în timp ce se afla la volanul unui autoturism a acroșat și accidentat grav pe minora D. M. S., în vârstă de 5 ani, cu domiciliul pe raza reședinței de județ, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis, fără a fi supravegheată de părinți. După comiterea accidentului, șoferul a părăsit locul faptei, fiind identificat în urma activităților specifice desfășurate de polițiști. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că autorul se afla sub influența băuturilor alcoolice, având 0,42 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea. 
    Taximetristul implicat în accident le-a spus polițiștilor că după ce a accidentat-o pe copilă, rudele acesteia au ajuns la fața locului, au luat-o în brațe și au spus că nu are nimic. Auzind acest lucru, șoferul și-a continuat deplasarea. Referitor la alcoolemia de 0,42 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, el le-a spus oamenilor legii că a consumat alcool după ce a ajuns acasă, acest lucru urmând să se stabilească în urma anchetei.
   Polițiștii Biroului Rutier Focșani ne-au declarat că se efectuează cercetări sub  aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală gravă, părăsirea locului accidentului și consum de băuturi alcoolice după producerea unui accident rutier. Polițiștii au aflat de accident de la spital, pentru că nu a existat niciun apel prin 112 cu privire la acest caz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?