Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Spitalele din judeţ pot face angajări


   Conducerile spitalelor pot face angajări. În prezent, angajările se pot face conform principiului „unu la unu”, Guvernul Ponta abrogând decizia fostului premier Emil Boc potrivit căreia pentru a angaja un om, trebuiau scoși din sistem șapte. Zilele trecute, toate spitalele din județ, dar și Serviciul de Ambulanță Județean au fost informate, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică (DSP), că a fost modificat sistemul privind angajările. Astfel, fiecare post care se va vacanta va putea fi ocupat imediat.
   Potrivit directorului DSP, posturile vacante vor putea fi ocupate cu aviz din partea Guvernului. Trebuie respectată condiția încadrării cheltuielilor de personal în bugetul aprobat. „Posturile vacante se pot ocupa prin concurs numai cu avizul favorabil al Guvernului, la solicitarea unității sanitare, cu condiția încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget. Nota pentru obținerea avizului Guvernului va fi inițiată de Ministerul Sănătății, pe baza propunerilor justificative ale fiecărei unități sanitare. Pentru a asigura uniformitatea solicitărilor, precum și pentru a transmite Ministerului Sănătății numai informații relevante, ce pot fi utilizate în justificarea obținerii avizului favorabil, documentele transmise de unitatea sanitară vor conține în mod obligatoriu următoarele informații: denumirea postului (grad/treaptă profesio-nală, nivel studii, calificare- după caz), argumente concrete care fac necesară ocuparea postului, mențiunea expresă, certificată de directorul financiar contabil că ocuparea postului nu generează majorarea plafonului cheltuielilor de personal aprobate”, spune Cătălin Graur, șeful DSP.

Disponibilizări la DSP
 
   Dacă pentru angajații din spitale se anunță vremuri bune, cei de la DSP sunt amenințați cu disponibilizările. Ieri, reprezentanții instituției au transmis Ministerului Sănătății numărul de angajați care ar putea fi disponibilizați în funcție de cele trei variante propuse de Minister, mai exact cu 4%, 10% și cu 15%. Instituția riscă să rămână fără 4 până la 10 angajați. În prezent, DSP are în organigramă 78 de posturi, dintre care 64 sunt ocupate. Decizia de disponibilizare a angajaților din instituțiile deconcentrate a fost luată de Guvern în ședința din 26 iunie, iar ordonanța care prevede acest lucru a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Vor fi reduse 2.860 de posturi la nivel național.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?