Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Petiție online „DA cardului de sănătate ! NU distribuirii! NU inscripționării!”


    Medicii de familie au lansat, zilele trecute, o campanie online pentru strângerea de semnături, în vederea introducerii cardurilor de sănătate. Cu toate acestea, medicii resping ideea ca noile carduri să fie distribuite și inscripționate de către ei. 
   Și medicii de familie vrânceni au semnat această petiție, alăturându-se astfel colegilor lor din celelalte județe. „Bineînțeles că am semnat petiția. Cei de la Casa Națională (de Asigurări de Sănătate-n.r.) trebuie să înțeleagă că inscripționarea unor date medicale nu este o activitate cuprinsă în pregătirea profesională a medicului de familie. De asemenea, distribuirea cardurilor implică o serie de înscrisuri birocratice, care nu au nicio legătură cu pregătirea noastră. Medicii de familie s-au pregătit să ofere servicii medicale pe baza contractelor cu casele de asigurări, nicidecum servicii administrative. Toată documentația ce se completează la distribuirea cardului ar crește și mai mult birocrația și ar sufoca prestația medicală propriu zisă. Noi furnizăm doar servicii de asistență medicală, și nu suntem funcționari, registratori sau postași. Prin urmare, nu suntem de acord să distribuim și să inscripționăm noi cardurile, dar suntem dispuși să le utilizăm și le dorim introduse pentru utilizarea lor de către toate eșaloanele medicale”, este de părere un medic de familie din Focșani. 
    Numele petiției lansate de medicii de familie este „DA cardului de sănătate ! NU distribuirii! NU inscripționării!”, și la doar trei zile de la lansare a strâns peste 1.700 de semnături. „Medicii salvează vieți, birocrații le scurtează! Medicina este garanția sănătății întregii populații. Acum însă, medicina este sufocată de birocrație. Distribuirea și inscripționarea cardului național de asigurări de sănătate nu este activitate medicală, nu se poate adresa medicului. Este o activitate consumatoare de timp și de resurse, fără legătură cu sănătatea. În timp, medicul de familie, din garant al sănătății, devine poștaș, operator pe calculator, economist, jurist, orice altceva decât medic performant. Colegi medici de familie, dacă vă pasă de timpul vostru, de banii voștri (și așa puțini), de profesia voastră nobilă și liberală, precum și de ceea ce ați pierdut și nu mai vreți să pierdeți din viața atât de încercată de «pseudoreforme» și legislații aberante, semnați aceasta petiție!„, este mesajul medicilor de familie. 
   Cei care doresc să semneze această pețiție online pot accesa următorul link:

http://www.petitieonline.com/da_cardului_de_sanatate__nu_distribuirii__nu_inscriptionarii 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?