Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Un electrician de 41 de ani a murit electrocutat


   Un bărbat de 41 de ani, din comuna Crăcăoani, județul Bacău, a murit luni după-amiază, în urma unui accident de muncă. Tragedia s-a produs în comuna vrânceană Nistorești, iar victima era angajată la o societate din județul Bacău. 
   Dan Luca s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune și s-a electrocutat. Nenorocirea s-a produs în jurul orei 15.45, iar în urma sesizării primite prin intermediul numărului unic de urgență 112, la fața locului au ajuns polițiști, inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea, dar și un echipaj medical. „La data de 08.07.2013,  orele 15.45 o persoană a sesizat organele de poliție cu privire la faptul că un bărbat a fost electrocutat în timp ce efectua lucrări pe un stâlp de înaltă tensiune. În urma cercetărilor efectuate a fost identificat L. Dan, de 41 ani, din comuna Crăcăoani, județul Bacău, angajat al Societății Comerciale Electromontaj SA Bacău, care se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vrancea în vederea efectuării necropsiei, cercetările fiind continuate de către polițiști în colaborare cu specialiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă în vederea stabilirii cu certitudine a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, au transmis polițiștii, prin intermediul unui comunicat de presă. 
   Victima avea ani buni de experiență în domeniu, așa că nimeni nu-și explică cum s-a produs nenorocirea. Inspectorul șef adjunct al ITM Vrancea, Sebastian Ciocan, ne-a spus că victima avea o vechime în muncă de 13 ani, iar la momentul producerii accidentului era echipată corespunzător. „Bărbatul era electrician cu o vechime în muncă de 13 ani. Era angajat la o firmă, iar în momentul accidentului el se afla pe un stâlp de înaltă tensiune pentru a face un racord. S-a electrocutat și a decedat pe loc. Au fost demarate procedurile de cercetare și am cerut documentele firmei angajatoare pentru a determina cauzele producerii accidentului de muncă. La momentul produ-cerii accidentului, victima purta salopetă și bocanci”, a precizat Sebastian Ciocan. 
 Bărbatul venise cu mai mulți colegi de-ai săi în Vrancea, după ce firma la care el era angajat a încheiat un contract cu o altă firmă din București, care construiește în comuna Nistorești o fabrică de peleți. El trebuia să efectueze lucrări pentru extinderea rețelei electrice. 
 Un alt accident de muncă s-a produs în Piața Moldovei din Focșani, iar victima, o femeie de 33 de ani, a ajuns la spital cu răni serioase. Din primele verificări efectuate la fața locului a reieșit că victima, împreună cu o altă persoană, ștergeau un geam. La un moment dat, geamul s-a desprins și a căzut peste femeia de 33 de ani, rănind-o în zona capului. Ea a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Femeia a fost diagnosticată cu „traumatism cranio-cerebral acut închis, contuzie coloană cervicală, toracică prin lovire accidentală cu corp dur”. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul de muncă, dar și cine se face vinovat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?