Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Militar anchetat pentru gesturi obscene în faţa unei fetiţe de 8 ani


   Un bărbat din localitatea buzoiană Podgoria, militar la Batalionul 280 din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani, este cercetat pentru corupție sexuală. În luna mai, militarul, care are 34 de ani, ar fi intrat într-o sală de clasă de la Åžcoala „Vasile Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat, în care se afla o fetiță de 8 ani. Potrivit unor surse, el ar fi urmărit-o pe fetiță tot drumul spre școală. Sub pretextul că este profesor de sport, militarul i-ar fi spus copilei că vrea să formeze o echipă de volei și că pentru asta are nevoie de fete. Ulterior, bărbatul ar fi început să-i pupe mâinile fetei, iar apoi s-ar fi dezbrăcat de pantaloni, începând să facă gesturi obscene în fața copilei de numai 8 ani.
    După ce a terminat cursurile, fetița a mers acasă și le-a povestit părinților ei ce i s-a întâmplat. A doua zi, mama fetei a mers la școală și a adus la cunoștința conducerii unității ce i s-a întâmplat copilei sale. Chiar dacă militarul a comis gestul obscen în jurul datei de 20 mai, polițiștii au aflat despre incident două săptămâni mai târziu, respectiv pe data de 5 iunie. Presa din Buzău scrie că poliția s-ar fi autosesizat după ce la urechile oamenilor legii au ajuns zvonuri despre „perversul din școală”. În urma investigațiilor, polițiștii au depistat un suspect, pe care l-au reținut pentru 24 de ore. Ei au stabilit că este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din Podgoria, cadru militar, pe numele căruia a fost întocmit dosar penal pentru corupție sexuală. În același dosar este cercetat și directorul școlii, pentru că a omis să anunțe incidentul. În plus, conducerea unității de învățământ a fost sancționată pentru nerespectarea planului de pază și urmează a fi supusă unei anchete a Inspectoratului Åžcolar Buzău. Militarul nu a fost arestat, dar a primit interdicție de a părăsi țara.
    Pe lângă faptul că este cercetat de poliție, militarul are probleme și la unitate. Locotenent Cătălina Crintea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” a confirmat că bărbatul este cadru militar și a spus că la nivelul unității a fost declanșată o anchetă. „La nivelul unității a fost deschisă o anchetă cu privire la acest caz, rezultatele urmând a fi comunicate ulterior”, a afirmat locotenent Crintea. Potrivit unor surse, militarul este căsătorit și are un copil care este elev la  aceeași școală cu fetița în fața căreia ar fi făcut gesturi obscene.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?