Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Restaurante, baruri și fastfood-uri din Focşani, AMENDATE de polițiștii locali. Aceştia pot dispune ÎNCHIDEREA localurilor


Polițiștii locali au verificat peste 40 de unități de alimentație publică, respectiv restaurante, baruri și fast-fooduri. În timpul controalelor au fost verificate autorizațiile de funcționare, dacă acestea există sau nu, iar acolo unde a fost cazul au fost dispuse măsuri. „Au fost verificați 42 agenți economici de pe raza municipiului Focșani, cu predilecție unități de alimentație publică – restaurante, baruri, fast -fooduri, având ca tematică verificarea autorizațiilor de funcționare și au fost sancționate contravențional societățile comerciale care încălcau prevederile legale în vigoare”, spun polițiștii locali. În total, în timpul verificărilor efectuate în perioada 26 octombrie – 8 noiembrie, s-au dat 11 amenzi pentru lipsa autorizației de funcționare, în valoare de 5.000 lei. Polițiștii locali au adăugat că administratorilor li s-au dat termene pentru a se pune în legalitate, în caz contrar putând fi dispusă și măsura închiderii.
    Pe lângă această misiune de verificare a autorizațiilor de funcționare, polițiștii locali au mai fost prezenți și în zona unităților de învățământ de pe raza municipiului Focșani, dar și în parcurile și spațiile de joacă pentru copii, scopul supravegherii acestor zone fiind acela de a preveni faptele antisociale și delincvența juvenilă. Cu toate că ei au fost prezenți în zona unităților de învățământ, ceva probleme au fost. La Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea, un elev și-a lovit cu pumnul un coleg, motiv pentru care polițiștii locali l-au amendat cu 1.000 lei pe agresor, după cum se arată într-o informare a Poliției Locale.
       Probleme au fost și în trafic. Astfel „în data de 07.11.2015, în jurul orelor 10.30, polițiștii locali au fost sesizați de un conducător auto ce avea mașina parcată pe strada Mare a Unirii cu privire la faptul că era blocat în parcare de un alt autoturism. În acest sens a fost identificat proprietarul autoturismului respectiv, care a fost avertizat verbal de polițiștii locali pentru parcare neregulamentară. Polițiștii locali au executat serviciul de patrulare auto și control în trafic pe raza municipiului Focșani pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului rutier; a fost asigurată fluidizarea circulației rutiere în toate zonele aglomerate din municipiul Focșani, pentru a preveni crearea de ambuteiaje, respectiv în intersecții, acolo unde s-au efectuat lucrări de modernizare a părții carosabile/ astfaltare. S-a acționat cu precadere în apropierea trecerilor pentru pietoni în vederea identificării persoanelor care traversează strada prin loc nepermis; au fost identificate autoturismele oprite sau staționate neregulamentar în zona de acțiune a indicatoarelor «Oprire – Staționare – Accesul Interzis» de pe raza municipiului Focșani. Au fost preluate 21 sesizări primite de la cetățenii municipiului Focșani cu privire la tulburarea folosinței parcărilor de reședință și a locurilor de parcare închiriate, conform HCL Focșani nr.110/2008, republicată, Legea nr.448/2006, republicată. Astfel, s-a primit o sesizare pe strada Lupeni cu privire la o parcare de reședință ocupată (pentru persoanele cu  dizabilități/ handicap); sesizare – pe strada Eroilor cu privire la o parcare de reședință ocupată; sesizare – pe strada Ghinea Dorinel cu privire la 2 (două) autoturisme parcate pe trotuar”. În urma sesizărilor primite, polițiștii locali au lăsat înștiințări proprietarilor pe parbrizele autoturismelor, pentru a se prezenta la sediul Poliției Locale Focșani în vederea luării măsurilor care se impun, în caz contrar aceștia urmând a fi sancționați contravențional, conform prevederilor legale în vigoare.
    De asemenea, polițiștii locali din cadrul Compartimentelor disciplină în construcții și afișaj stradal, evidența persoanei, protecția mediului, activitate comercială au continuat verificările privind respectarea prevederilor legale. În acest sens au fost supravegheate zonele în care se fac frecvent depozitări de gunoi și moloz pe domeniul public și au fost date înștiințări cu termen de ridicare și s-au verificat autorizațiile de construire.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?