Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Finanţare de până la 20.000 de dolari pentru Întreprinderi Sociale


   Organizațiile non-guvernamentale, persoane fizice și juridice din județul nostru care sunt motivate să dezvolte, cu sprijinul NESsT, o întreprindere socială cu impact în domeniul incluziunii pe piața muncii, a surselor de venit sustenabile sau al tehnologiilor cu impact social își pot depune proiectele până pe data de 7 iulie a.c., informații suplimentare putând fi obținute la adresa www.nesst.org/romania și la numărul de telefon 0356.711.711. 
   Acest lucru este posibil ca urmare a lansării celei de-a IV-a Competiții NESsT pentru Întreprinderi Sociale, organizată de către Fundația NESsT România, în parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation și cu susținerea Citi România. Obiectivul competiției este de a susține dezvoltarea întreprinderilor sociale din România. „În fiecare dintre comunitățile în care trăim există atât probleme sociale, cât și potențialul comunității de a le rezolva pe termen lung, cu resurse proprii. Cu această convingere, Fundația NESsT România îi invită pe toți cei interesați să lanseze sau să extindă o întreprindere socială, să își înscrie ideea de afacere cu impact social pozitiv în Competiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2013. Juriul format din specialiști NESsT și profesioniști din mediul de afaceri va selecta în jur de 12 aplicanți. Aceștia vor beneficia, timp de 7 luni, de o serie de workshopuri susținute de către Fundația NESsT, workshopuri în cadrul cărora concurenții vor învăța, pas cu pas, toate instrumentele necesare dezvoltării ideii lor de întreprindere socială, de la cercetarea de piață la întocmirea planului de afaceri. La finalul acestei perioade  de planificare, NESsT va premia cele mai bune planuri de afaceri cu câte un grant de investiție valorând între 10.000 dolari și 20.000 dolari”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
   NESsT definește întreprinderea socială drept o afacere concepută pentru a rezolva o problemă socială critică într-un mod sustenabil financiar. Întreprinderile sociale pot fi înființate și conduse atât de ONG-uri, cât și de persoane fizice sau diferite tipuri de persoane juridice, toate având în comun obiectivul principal de a aduce un impact social pozitiv și de a fi sustenabile financiar. „Fundația Cartea Călătoare, tot o întreprindere socială susținută de NESsT România, produce cărți audio în format DAISY (Digital Accessible Information System), o tehnologie accesibilizată ce oferă persoanelor cu deficiențe de vedere oportunitatea de a se bucura de lectură ca orice alt cititor. (…) Domeniul întreprinderilor sociale, deși unul încă tânăr în România, are capacitatea de a rezolva pro-bleme sociale grave și de a crea locuri de muncă acolo unde este mai mare nevoie de ele”, se detaliază în comunicat.
 Comunicatul integral îl puteți citi AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?