Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Copiii participanţi la evenimentul Green Week 2013 au fost premiaţi


   Consiliul Județean Vrancea i-a premiat, vineri, pe cei 40 de copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, participanți la evenimentul european Green Week 2013. Cei 40 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, ocrotiți în Modulele familiale din Odobești, Mărășești, Păunești și Panciu au efectuat, în cadrul acestui eveniment, o excursie la Cheile Tișiței, iar ceea ce au văzut au povestit prin desenele adunate într-o expoziție. Acestea vor putea fi admirate și pe parcursul săptămânii viitoare, pe simezele din holul Sediului central al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea. Desenele vor fi trimise apoi la Bruxelles, la Comisia Europeană, care a promovat evenimentul.
   Odată cu vernisarea expoziției, Consiliul Județean, cu sprijinul Comisiei Europene – Direcția Generală de Mediu le-a oferit copiilor diplome și câte un exemplar din cartea „Străduța Floricăi” ce are ca temă impactul poluării asupra mediului înconjurător. La eveniment au fost prezenți Dan Ocheșelu, consilier la Cabinetul președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, Marcela Brăileanu reprezentant al CJ, Daniela Nicolaș, directorul DGASPC Vrancea și Luminița Liciu, director adjunct al instituției, reprezentanți ai DGASPC Vrancea, Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și bi-bliotecari. 
   Consiliul Județean Vrancea a câștigat, pentru al doilea an consecutiv, competiția europeană Green Week. De remarcat este faptul că din întreaga Românie, anul acesta au fost selectate doar trei județe, printre care și Vrancea. Tema din acest an a fost „Aer mai curat pentru toți” și ca urmare, CJ Vrancea a organizat în perioada 5-7 iunie evenimentul „Mesaje către Planeta Pământ”, eveniment satelit în cadrul „Green Week 2013”. Astfel, „Mesajele către Planeta Pământ” artistic realizate de talentații copii ai sistemului vrâncean de Protecția Copilului vor ajunge în atenția întregii Europe.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?