Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Volumul „Eneida Fantasmelor”, lansat de o elevă de clasa a VIII-a


   Raluca Marina Baciu, elevă în clasa a VIII-a la Åžcoala nr. 7 Focșani, și-a lansat primul volum de poezie, intitulat „Eneida Fantasmelor”.  Lansarea a avut loc la Åžcoala nr. 7, în prezența colegilor, profesorilor, a oamenilor de cultură din Focșani, dar și a părinților. Cei care au încurajat-o în demersul său au fost în primul rând părinții, care au făcut tot posibilul pentru a-i acorda fiicei lor suportul moral și material de care avea nevoie. De asemenea, talentul artistic a fost încurajat și de reprezentanții Direcției de Cultură Vrancea, dar și de poeții și scriitorii vrânceni consacrați, cu care eleva se întâlnește în fiecare săptămână în cadrul Cenaclului literar organizat de Direcția de Cultură. 
   În paginile volumului de poezii, autoarea și-a exprimat trăirile, sentimentele, bucuriile, dar și tristețile. „Am reușit să îmi eliberez prin cartea aceasta foarte multe sentimente și am reușit să le dau un anume contur, mă bucur foarte tare pentru asta. Din punct de vedere literar, cred că este o acomodare pe un nou drum și că această carte este harta pentru drumul meu, pe care o să îl parcurg atât cât voi putea”, a spus Raluca Marina Baciu. 
   La adresa Ralucăi, profesorii au numai cuvinte de laudă. „În acești doi ani de învățământ în această școală, am avut șansa de a întâlni și de a cunoaște de aproape o elevă model, anume pe Raluca Baciu. De la prima întâlnire cu clasa, am remarcat-o pe Raluca, întâmpinată de un chip angelic și un zâmbet candid, pentru ca apoi ta-lentul scriitoricesc, arta cu care a știut să mânuiască cuvintele, pasiunea pentru frumos, pentru literatură, inteligența, conștiinciozitatea și bunul simț să o definească așa cum o vedem astăzi, o elevă de excepție”, a spus profesoara Mirela Nistor.
   La evenimentul de lansare a volumului „Eneida Fantasmelor” a participat și Traian Negulescu, directorul Direcției de Cultură. „O știu pe Raluca încă de când era în clasa aV-a. Am învățat împreună din tainele fotografiei, în cadrul unui proiect inițiat de Biblioteca pentru Copii și Tineret. Ulterior, am întâlnit-o pe Raluca la Cenaclul organizat la Direcția de Cultură Vrancea. Prima mea zi în cadrul Direcției de Cultură a coincis cu ziua când Raluca a venit cu o carte, foarte încântată, iar eu cred că am obținut primul autograf de la ea. O felicit pe Raluca, pentru că pe lângă temele pe care trebuie să și le facă, pe lângă munca ce trebuie să o îndeplinească zi de zi, are timp și pentru activități așa frumoase, cum sunt lite-ratura, poezia, are timp să se dedice unei astfel de activități așa frumoase cum este fotografia, știu că are în continuare această pasiune”, a spus Traian Negulescu. 
   Åži scriitorii cu experiență au rămas surprinși de talentul elevei Raluca Marina Baciu. „Un lucru de admirat este faptul că are conștiența și conștiința a ceea ce face, este destul de dificil. Sunt scriitori adulți care au dificultatea identificării drumului în general, iar Raluca se poate considera deja consacrată poeziei. Probabil face parte din generația indigo, a copiilor supradotați”, a spus scriitoarea Virginia Bogdan.
   Acestea nu sunt primele poezii publicate de Raluca. În urmă cu doi ani, poeziile scrise de ea au fost publicate într-un volum colectiv, intitulat „Din cele patru zări”.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?