Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Elevi vrânceni calificați la etapa națională a olimpiadei de lingvistică


12 elevi vrânceni, de gimnaziu și liceu, vor participa la etapa națională a Olimpiadei de lingvistică „Solomon Marcus”. Etapa județeană a acestei competiții s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în Focșani. „Sâmbătă, 21.01.2017, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de lingvistică Solomon Marcus. În urma evaluării lucrărilor, comisia județeană a stabilit componența lotului de elevi, care va reprezenta județul Vrancea la etapa națională a acestei competiții. Conform repartizării Ministerului Educației, etapa națională a olimpiadei se va desfășura la Universitatea din București (secțiunile pentru elevii claselor a VII-a – a XII-a), și la Focșani (secțiunea pentru elevii claselor a V-a și a VI-a)”, se arată într-un comunicat transmis de inspectorul școlar Silvia-Ofelia Chelariu.
Astfel, la secțiunea de performanță a olimpiadei, vor participa la etapa națională Ioan Tănasă, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, și Gabriel Autei, elev în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani. La aceeași secțiune, dar din clasa a IX-a, va participa Alexandra Danțuș, de la Colegiul Național Unirea Focșani, iar de la clasa a X-a Jeni Gabriela Fuică, de la Colegiul Național Cuza Focșani.
La secțiunea de exercițiu, vor participa doi elevi de clasa a VII-a de la Colegiul Național Unirea, respectiv gemenii Adrian Nicolae Artion și Alexandru Constantin Ariton. Cei mai mulți participanți sunt la secțiunea de antrenament. De la clasele a V-a vor participa Ioana Damian, de la Colegiul Național Cuza, Andrei Lețu de la Școala Gimnazială Nicolae Iorga din Focșani, Ioana Galan de la Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță din Focșani și Lorena Negoiță, de la Colegiul Național Unirea. De la clasele a VI-a, vor participa la etapa națională a Olimpiadei de lingvistică „Solomon Marcus” Tudor Iordache, de la Școala Gimnazială Ion Basgan, și Diana Bădărău, de la Colegiul Național Cuza Focșani. 

Tabelul complet cu participanții la olimpiadă și profesorii îndrumători la limba română și matematică AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?