Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Registru Agricol în format electronic pentru 30 de localităţi


   Consiliul Județean Vrancea se reunește, mâine, în ședință extraordinară pentru a aproba o serie de proiecte de hotărâre ce nu pot fi amânate. Pe ordinea de zi se află zece proiecte de hotărâre, inițiate de președintele Marian Oprișan, care vizează implementarea unor investiții finanțate de Uniunea Europeană. 
   Este vorba despre achiziționarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziționarea serviciilor de dezvoltare și implementarea soluțiilor software. 
   Vor fi supuse votului studiul de fezabilitate și proiectul tehnic aferente proiectului „Implementarea de soluții informatice integrate – Registrul Agricol – la nivelul Județului Vrancea – zona  centru”, dar și proiectul în sine.  De asemenea, trebuie aprobate cheltuielile legate de proiect și acordul de parteneriat în vederea implementării lui.
   Supuse votului sunt și studiul de fezabilitate și proiectul tehnic aferente proiectului „Implementarea de soluții informatice integrate – Registrul Agricol – la nivelul Județului Vrancea – zona  Nord – Vest”, precum și proiectul în sine, cheltuielile aferente și acordul de parteneriat în vederea implementării lui.
   Grupurile țintă ale proiectelor mai sus menționate sunt: cetățenii din aria de implementare a proiectului, care vor beneficia de serviciile online oferite de primării în urma dezvoltării proiectului, mediul de afaceri, mediul academic, primăriile, consiliile locale. De asemenea, în acest proiect mai sunt prinse instituții publice implicate în furnizarea serviciilor oferite de primării, în special serviciile de registru agricol, respectiv APIA și Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară. 
   Finanțarea este asigurată de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013 și se derulează prin intermediul Ministerului pentru Societatea Informatică. Totodată, plenul Consiliului Județean Vrancea va dezbate proiectele privind aprobarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic aferente proiectului „Implementarea de soluții e – guvernare în zona de sud a județului Vrancea”, a proiectului în sine și a cheltuielilor legate de proiect, a acordului de parteneriat în vederea promovării și  implementării proiectului.
   Tot în ședința de mâine vor fi aprobate conturile anuale de execuție aferente bugetelor proprii ale județului Vrancea, precum și a situațiilor financiare anuale, pe anul 2012. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?