Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

497 beneficii pentru sănătate ale ciclismului montan

Ciclismul montan este un antrenament perfect pentru corpul și mintea ta. În timp ce te întreci pe munți sau îi cobori, îți vei antrena mai mult decât picioarele, mai ales dacă folosești un model bun de biciclete MTB.

Specialiștii ne recomandă tuturor să facem mai multă mișcare, cel puțin 150 de minute de exerciții fizice pe săptămână. Sigur, ați putea face acest lucru alergând după o minge sau pe o bandă de alergare, dar noi credem că exercițiul este mult mai distractiv și mai satisfăcător în aer liber și pe două roți ale unei biciclete MTB – iar știința pare să fie de acord.

Iată câteva dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate pe care le vei obține din mersul pe o bicicletă montană.

1. Antrenament muscular pentru întregul corp

Bineînțeles, vei face un antrenament serios pentru mușchii din partea superioară și inferioară a picioarelor, dar ciclismul montan îți va întări întregul corp. Pe măsură ce abordezi obstacolele, îți vei lucra și mușchii de bază și brațele. Fie că pedalezi din șaua unei biciclete MTB sau de deasupra ei, ciclismul montan este cea mai completă formă de mers pe bicicletă și de exerciții pentru întregul corp.

2. Scădere în greutate

Fie că pedalezi la intensitate mare sau mică, orice timp petrecut pe biciclete MTB ar putea să îți scadă centimetri din talie. Poți arde 600-800 de calorii pe oră în timp ce pedalezi, mai mult dacă o faci la intensitate ridicată. Pedalează în mod regulat și vei da la o parte kilogramele în plus cât ai zice pește.

3. Sănătatea articulațiilor

Pe lângă faptul că îți vei lucra mușchii, îți vei folosi toate articulațiile, permiținându-le să funcționeze mai bine pentru mai mult timp. Exercițiile fizice riguroase, cum ar fi ciclismul montan, îți vor întări mușchii în timp ce antrenează articulațiile și ligamentele. Acest lucru poate îmbunătăți funcția articulațiilor, protejându-le și reparându-le.

4. Prevenirea bolilor

Exercițiile fizice regulate pot avea beneficii masive pentru sănătatea ta, inclusiv reducerea dramatică a riscului de a dezvolta afecțiuni care îți limitează viața. Potrivit specialiștilor, exercițiile fizice pot reduce cu până la 50% riscul de a dezvolta boli majore, cum ar fi bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale, diabetul de tip 2 și cancerul și pot scădea cu până la 30% riscul de deces prematur. De asemenea, nu este niciodată prea târziu pentru a începe, exercițiile fizice având un impact pozitiv asupra sănătății tale, ori de câte ori le faci.

5. O postură mai bună

Cu fiecare kilometru pe care îl parcurgi, îți întărești mușchii de bază, precum și pe cei din picioare și brațe. Toate acestea te vor ajuta să îți îmbunătățești postura atunci când cobori de pe bicicletă. După ce ai pedalat cu toată inima pe trasee sau pe piste, stai drept și mândru.

6. Îmbunătățirea bunăstării mentale

Toate exercițiile fizice pot îmbunătăți stima de sine, sănătatea mentală și bunăstarea, spune Mental Health Foundation – și suntem de acord. Pe lângă faptul că scazi în greutate și îți lucrezi mușchii corpului, te apropii de natură și de beneficiile pe care le aduce aceasta.

După ce finalizezi o plimbare cu bicicleta, corpul tău eliberează endorfine, care te fac să te simți mai bine în legătură cu tine și cu lumea din jurul tău. Asta face ca mersul pe bicicletă montană să fie cel mai bun exercițiu antistres!

7. Coordonare și concentrare îmbunătățite

Ciclismul montan poate fi foarte tehnic, antrenându-ți atât creierul, cât și corpul, pe măsură ce parcurgi trasee și secțiuni tehnice dificile. Pe lângă îmbunătățirea coordonării, îți îmbunătățești și concentrarea – concentrându-te asupra vitezei și a siguranței, în timp ce elaborezi cel mai sigur traseu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?