Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Dosarul lui Trăşculescu a fost amânat din nou


   Dosarul în care fostul deputat PDL Alin Trășculescu este acuzat de trafic de influență, delapidare și uz de fals a fost amânat încă o dată. Următorul termen a fost stabilit pentru 25 iunie. Reprezentanții Biroului de Presă al Tribunalului București nu ne-au putut preciza motivele amânării. 
   Alin Trășculescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din trafic de influență. Ulterior, procurorii au extins cercetările și pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.
   Anchetatorii au stabilit că în perioada august-noiembrie 2012, Marian Valeriu Calotă l-ar fi constrâns prin amenințare pe denunțătorul Vintilescu să dea sumele de bani cerute de Trășculescu.    Potrivit anchetatorilor, Trășculescu și Calotă s-ar fi întâlnit cu Vintilescu pe 10 noiembrie 2012 în Focșani, pentru a primi de la acesta 50.000 de lei, prima tranșă din 1,1 milioane de lei ceruți. Trășculescu i-ar fi spus lui Vintilescu să îi dea lui Calotă cei 50.000 de lei, care ulterior trebuiau să ajungă la el. Calotă a fost prins în flagrant, în jurul orei 20.40, după ce a primit banii de la Vintilescu.    După aproximativ 20 de minute, Trășculescu a fost oprit pe Bulevardul Independenței din Focșani pentru percheziție. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?