Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Păsările şi plantele din Lunca Siretului, protejate cu fonduri europene


   Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) implementează proiectul „Siretul Verde-crearea sistemului de management integrat Natura 2000 pentru SPA Lunca Siretului Inferior și ariile protejate suprapuse”. Proiectul se derulează în aria Lunca Siretului și are printre obiective informarea și conștientizarea comunității locale în vederea implicării în managementul ariilor naturale protejate. Principalele activități incluse în proiect sunt inventarierea speciilor de păsări, precum și a habitatelor acestora, inventarierea speciilor de plante menționate în formularele standard, inventarierea și cartarea speciilor de interes comunitar și național. 
   În Lunca Siretului trăiesc specii deosebite de păsări, precum stârci roșii, galbeni, de noapte sau pitici, două specii de lebădă, respectiv de vară și de iarnă, chirighițe, dar și plante speciale. De asemenea, în aceste zone trăiesc anumite specii de popândăi și vidre. „Aceste specii nu sunt tocmai cunoscute, dar sunt deosebit de importante”, a declarat Matei Dragomir, biolog în cadrul Asociației. 
   Proiectul are o valoare de peste 3 milioane de lei și este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională POS Mediu 2007-2013. Printre parteneri se numără Agenția de Protecție a Mediului, Direcția Silvică și 40 de unități de învățământ. „Vom elabora o pagină web cu activitățile efectuate, cu rezultatele acestora. Totul va fi public după terminarea proiectului și se vor afla informații despre Lunca Siretului”, a menționat Matei Dragomir. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?