Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Aproape 9 milioane de lei, recuperate din evaziune


   Inspectorii fiscali au recuperat aproape 9 milioane lei, în urma verificărilor  derulate în luna aprilie. În această perioadă au fost efectuate 172 de controale, din care 105 inspecții parțiale, 12 controale inopinate, două cercetări la fața locului și un control încrucișat. Oficialii finanțelor vrâncene au precizat că au fost efectuate acțiuni de inspecție fiscală la firmele cu potențial de evaziune și fraudă fiscală ridicată, selectate în baza analizei de risc.
   Controalele au arătat că oamenii de afaceri au încercat să păcălească fiscul cu 8,98 milioane lei, reprezentând diferențele de taxe, impozite și contribuții constatate de inspectorii fiscali. Pentru acestea au fost calculate accesorii de 1,2 milioane lei și au fost aplicate amenzi contravenționale de peste 78 mii lei. Reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice au arătat că amenzile contravenționale aplicate patronilor au fost pentru „declararea în mod eronat la organul fiscal teritorial a impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate bugetului general consolidat; nerespectarea prevederilor MFP referitoare la întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operațiunile efectuate, respectiv pentru neefectuarea inventarierii; prezentarea de situații financiare care conțin date eronate sau necorelate ; nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declarațiilor recapitulative sau depunerea de astfel de declarații cu sume incorecte ori incomplete”.
   „În acțiunile de inspecție desfășurate în luna aprilie 2013, organele de specialitate din cadrul Activității de Inspecție Fiscală Vrancea au constatat nerespectarea prevederilor legale în dome¬ niul fiscal, în principal la agenții economici care desfășoară activitate în domeniile: agroalimentare, comerț cu ridicata, turism, masă lemnoasă, transport și depozitare. În luna aprilie 2013, au fost înaintate pentru continuarea cercetărilor 6 sesizări penale cu un prejudiciu adus bugetului general consolidat în valoare totală de 2.331.141 lei”, au afirmat reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?