Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Concerte și expoziții în “Noaptea Muzeelor”, pe 18 mai la Focșani


   Pentru al doilea an consecutiv, Orchestra de Camera UNIREA a Ateneului Popular, va concerta sambata 18 mai, incepand cu ora 20.30, la Sediul Sectiei de Istorie din B-dul Garii in cadrul proiectului Noaptea Muzeelor. Evenimentul, organizat si la Focsani de catre Muzeul Vrancei, va prilejui si vernizarea unor expozitii pregatite special pentru publicul focsanean.
 
  Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și aflat deja la a noua ediție. Acesta este patronat și anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.
   Prin urmare, asistăm la o dublă sărbătoare pe 18 mai 2013: Ziua Internațională a Muzeelor  și Noaptea Europeană a Muzeelor. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. În Romania aproximativ 70 de muzee din întreaga țară își așteaptă vizitatorii în spațiile de expoziții, unde vor avea loc, intre altele si spectacole de muzică, dans, teatru, proiecții video, etc.
   Concertul simfonic al Orchestrei UNIREA va fi dirijat de  Vincent Grüger, avându-i ca soliști pe: Liviu Topală – flaut, Vasile Calmîș – clarinet și Sorin Lupașcu – corn. Vor fi interpretate lucrări de largă popularitate aparținând compozitorilor Johann Sebastian BACH, Wolfgang Amadeus MOZART, Jaques OFFENBACH, Hector BERLIOZ și Astor PIAZZOLLA..
   Accesul in spatiul muzeal este liber.
   A doua zi, duminica 19 mai, Orchestra UNIREA se va deplasa la Adjud, unde va sustine un concert la Sala Casei de Cultura „Tudor Vornicu”, incepand cu ora 18.00. Este prima intalnire a artistilor din orchestra cu publicul adjudean.
 
Valentin Gheorghita,
Director, Ateneul Popular Focsani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?