Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Comuna Andreiaşu pierde un proiect de 200 mii lei


   Comuna Andreiașu pierde o finanțare europeană de 200 mii lei din cauza consilierilor pedeliști. Blocajul la nivelul Consiliului Local, instituit de consilierii locali pedeliști, îi afectează pe locuitorii comunei pentru că nu pot fi derulate proiecte importante pentru viața comunității. Aflați în război cu primarul liberal, consilierii opoziției nu se gândesc la oamenii care au de suferit din cauza acestor bătălii politice. După ce au băgat primăria în faliment prin refuzul de a contracta împrumutul de la Trezorerie și achitarea arieratelor, consilierii nu au fost prezenți la ultima ședință de Consiliu Local în care trebuia aprobat proiectul prin care Primăria Andreiașu ar fi accesat un proiect pe măsura 322 prin Grupul de Acțiune Locală „Valea Râmnicului”. Primarul Ionel Budeanu spune că proiectul viza achiziționarea unui buldoexcavator care ar fi putut fi folosit pentru situații de urgență. „Aveam nevoie de hotărârea Consiliului Local pentru a putea accesa acest proiect. Sunt fonduri nerambursabile de 200 mii lei pe care le pierdem din cauză că nu am avut o hotărâre a Consiliului Local”, a afirmat primarul Ionel Budeanu.
    În Grupul de Acțiune Locală „Valea Râmnicului” sunt parteneri publici și privați din localitățile Dumitrești, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca, Poiana Cristei, Gura Caliței, Mera, Reghiu, Andreiașu de Jos, Broșteni din județul Vrancea, precum și Buda, Valea Sălciei și Bisoca din județul Buzău. Prin aceste GAL-uri pot fi accesate fondurile europene nerambursabile acordate pentru dezvoltarea mediului rural. Avantajul este oferit de simplificarea procedurilor și a duratei de evaluare, respectiv aprobarea proiectelor depuse de fermieri.
    Prin aceste GAL-uri pot fi accesate sume importante de către primăriile localităților pentru investiții în dezvoltarea comunităților locale. Nu mai puțin de 800 mii euro sunt disponibili pentru măsura 322 – Renovarea și dezvoltarea satelor, cu finanțare 100% nerambursabilă, doar pentru primăriile din GAL-ul „Valea Rîmnicului”.
    La începutul anului, două GAL-uri, „Valea Râmnicului” și „Pădurile Dacice” au semnat contracte de finanțare în valoare maximă de 2.850.000 euro fiecare. Proiectele au fost inițiate de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, administrația județeană fiind partener în cadrul GAL-urilor. Înființarea de GAL-uri pentru dezvoltarea agriculturii vrâncene este una dintre inițiativele președintelui Marian Oprișan, prima entitate înființată, Grupul de Acțiune Locală „Vrancea Sud-Est” fiind un succes în primul an de implementare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?