Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Zeci de mii de maşini au circulat pe E 85 în ultima săptămână


   Traficul rutier a fost extrem de aglomerat în ultima săptămână. Cele mai mari valori au fost înregistrate vinerea trecută și în cea de-a doua zi de Paști. Comisarul  șef Viorel Gheorghe, șeful Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, ne-a spus că pe 3 și 6 mai, pe drumul european au circulat câte 35 mii de mașini. Potrivit acestuia, într-o zi obișnuită, pe E85, în zona Popești, circulă aproximativ 14 mii de mașini, șoseaua de centură a Focșaniului fiind tranzitată de aproximativ 25 mii de mașini, iar prin Garoafa circulă aproximativ 15 mii de mașini. În zilele de 3 și 6 mai valorile s-au dublat.
   Chiar dacă traficul rutier a fost foarte aglomerat, numărul evenimentelor rutiere a scăzut față de anii trecuți. În perioada sărbătorilor pascale, pe E85 a fost înregistrat un singur accident rutier mortal. Tragedia s-a produs în prima zi de Paști, în zona Adjud. Un pieton, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului european, a fost lovit de o mașină condusă de un bărbat din județul Neamț, fiind apoi proiectat în fața unei alte mașini, care venea din sens opus și era condusă de un polițist de frontieră. Pietonul nu a mai avut nicio șansă la viață, el decedând pe loc. 
   În perioada sărbătorilor pascale, șoferii au fost temperați de polițiștii de la rutier, care au fost prezenți în trafic pe toate drumurile intens circulate. Oamenii legii i-au testat cu aparatele alcooltest și i-au sancționat pe cei care au circulat cu viteze mai mari decât limitele legale. Oamenii legii au aplicat 985 de sancțiuni contravenționale pentru diferite abateri la regimul circulației. Cele mai multe dintre ele, respectiv 466, au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză. De asemenea, 49 de conducători auto au rămas fără permise de conducere, 19 dintre acestea fiind reținute pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Totodată, oamenii legii au reținut și 22 de certificate de înmatriculare. 
Polițiștii au început o altă acțiune 
   Oamenii legii nu au timp de odihnă. Până ieri, ei au acționat pentru combaterea vitezei excesive. Tot de ieri au început o altă acțiune, care va dura aproximativ 2 săptămâni. De această dată, în vizorul lor sunt conducătorii de vehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumurilor, dar și pietonii care traversează drumurile prin locuri nepermise și fără să se asigure. Potrivit comisarului șef Viorel Gheorghe, „în perioada 7-21 mai a.c., vom desfășura o acțiune pentru combaterea nerespectării dispozițiilor legale de către conducătorii de vehicule privind acordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumurilor și pentru respectarea de către pietoni a normelor privind circulația pe drumurile publice”.
   Åžeful Poliției Rutiere ne-a spus că de la începutul anului și până ieri, la nivelul județului, pietonii au fost implicați în 15 accidente grave. 5 dintre acestea s-au produs ca urmare a neacordării de prioritate de trecere pietonilor de către conducătorii de autovehicule. În urma celor cinci accidente, tot atâtea persoane au fost rănite grav. 
   Alte 10 accidente grave s-au produs din cauza pietonilor care s-au angajat în traversarea drumurilor prin locuri nepermise și fără să se asigure. Doi oameni au murit și alți 8 au fost răniți grav.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?