Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Pedeliştii au rămas fără gradele militare


   Deputatul second-hand Alin Trășculescu și Iozefina Iaru, pedelista șefă de la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, au rămas fără gradele militare. Ca urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, pentru verificarea modului de acordare a gradelor și înaintare în grad a ofițerilor în rezervă din M.Ap.N, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 și 2012, în care nu au fost îndeplinite condițiile prevăzute de Legea 80/1995.
   Printre cei care în anii 2011 și 2012 s-au trezit cu grade peste noapte s-au numărat Alin Trășculescu și colega sa de partid, Iozefina Iaru. În anul 2011,  în timpul guvernării pedeliste, deputatul second-hand Alin Trășculescu a ajuns peste noapte din fruntaș, locotenent-colonel. Acestuia i s-a acordat gradul de locotenent-colonel în rezervă. În același an, Iozefina Iaru a fost înaintată în grad, de la sublocotenent la maior. Ea a fost avansată în rezervă.
   Militarii adevărați nu au privit cu ochi buni aceste avansări și acordări de grade în rezervă. Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Vrancea, locotenent colonel (r) Gheorghe Mocanu spunea că aceste grade pot fi obținute foarte ușor atâta timp cât cineva te propune și alte două persoane din Ministerul Apărării te susțin. În opinia sa, situația era frustrantă. Acum, militarii adevărați spun că s-a întâmplat ceea ce era normal să se întâmple și că aceste persoane nu merită să le fie acordate grade pentru că nu au făcut nimic pentru această țară.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?