Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Poliţia economică verifică funcţionarii de la Dezvoltare Rurală


   Funcționarii biroului de Dezvoltare Rurală din Vrancea sunt cercetați pentru neglijență în serviciu de polițiștii din județ. Verificările vizează modul în care au fost înregistrate dosarele pentru obținerea fondurilor europene de către țăranii din județ care doreau să acceseze măsura 141.
   Inițial, cercetările au fost efectuate de inspectorii din cadrul Corpului de Control al Ministerului Agriculturii. La începutul acestui an, o echipă de inspectori a sigilat biroul Dezvoltării Rurale, iar documentațiile au fost preluate la București. Ulterior, din cauza blocajului la nivelul analizării cererilor depuse de fermieri în vederea tranșelor din subvenția europeană, s-a luat decizia ca dosarul să fie trimis la Poliție pentru continuarea verificărilor.
   Surse oficiale au precizat că atât timp cât era blocată activitatea funcționarilor de la Dezvoltare Rurală nu puteau fi verificate documentațiile depuse de beneficiarii măsurii 141. Dezvoltare Rurală este un birou subordonat direct Ministerului Agriculturii și care se ocupă cu preluarea și analiza dosarelor pentru măsurile 141, 112 de la fermieri. „Dosarul este în lucru la Serviciul Economic și sunt cercetate mai multe persoane pentru neglijență în serviciu. Dosarul a fost trimis de la Corpul de Control al Ministerului Agriculturii”, au afirmat surse oficiale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție.
   La începutul anului, a fost declanșată o acțiune de control în urma unei sesizări trimise la Ministerul Agriculturii de un fermier vrâncean nemulțumit că i-a fost respins dosarul depus pentru obținerea fondurilor europene acordate prin măsura 141. „Un fermier a trimis o sesizare la Ministerul Agriculturii și a reclamat că dosarul său nu a fost aprobat, în timp ce alte dosare similare cu ale lui au fost acceptate. De aici au pornit și verificările celor de la minister”, au declarat surse autorizate. Inițial, cei de la Ministerul Agriculturii au solicitat ca o mie de dosare de la Dezvoltarea Rurală din Vrancea să fie trimise pentru reverificare la compartimente similare din alte județe. În acest moment se pare că ar fi apărut suprizele deoarece lipseau 200 de dosare dintre cele care au fost raportate ca fiind înre-gistrate. Se pare că este vorba despre dosare care au fost raportate fictiv ca fiind înregistrate, urmând să fie depuse ulterior, când existau toate documentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?