Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Stârcul alb şi stârcul negru au lăsat Adjudul fără centură de ocolire


   Locuitorii municipiului Adjud i-au cerut, din nou, primarului Constantin Armencea să găsească soluții pentru realizarea unei șosele de centură care să scoată din centrul orașului traficul greu. Oamenii i-au solicitat primarului să rezolve „cea mai gravă problemă cu care se confruntă orașul”. Primarul Constantin Armencea le-a spus oamenilor că acest proiect a fost prins spre finanțare pe Programul ISPA, încă din 2009, dar guvernanții pedeliști l-au scos de pe listă. Deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, a declarat că autoritățile locale din Adjud studiază posibilitatea de a devia traficul greu din municipiu pe perioada week-end-ului, menționând că acest lucru se poate realiza cu costuri minime.

   Mai mulți adjudeni i-au cerut primarului Constantin Armencea să găsească soluții pentru realizarea unei șosele de centură care să scoată din centrul orașului traficul greu. „Scăpați-ne de traficul greu din centrul orașului. Nu avem nici măcar un minut de liniște, ca să nu mai spunem de pericolul la care suntem expuși în fiecare moment”, i-au spus oamenii primarului Armencea. Edilul șef din Adjud a declarat că proiectul de investiție privind construirea unei centuri de ocolire a municipiului Adjud a avut o finanțare pe Programul ISPA însă guvernele pedeliste  au scos acest proiect de pe lista de finanțare motivând că în zonă există o arie protejată pentru stârcul alb și stârcul negru. „Proiectul de construire a centurii de ocolire a Adjudului s-a aflat printre cele șapte proiecte prinse la finanțare prin Programul ISPA, însă, în 2011, guvernele pedeliste au tăiat finanțarea pe motiv că….în zonă este arie protejată pentru stârcul alb și stârcul  negru. Le-am explicat că eu sunt născut și crescut în Adjud și că de când sunt eu nu am auzit de această arie protejată și nici nu am văzut nici stârcul negru și nici pe cel alb. Consider că aceasta a fost o găselniță pentru camarila pedelistă pentru a sista fondurile la investițiile derulate de administrațiile locale conduse de primari PSD”, a afirmat Constantin Armencea. Acesta a adăugat că centura de ocolire nu este singurul proiect la care guvernele pedeliste au sistat finanțările, în aceeași situație aflându-se 15 proiecte de investiții.

Centura Adjudului, o investiție de care toți locuitorii au mare nevoie

   Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, a declarat că speră ca anul acesta, cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, dar și cu sprijinul Guvernului Ponta, Ministerul Transporturilor să aloce banii necesari pentru demararea lucrărilor la centura de ocolire a municipiului.  „Centura municipiului Adjud este nu numai o necesitate și nici un moft al unora, ci este o investiție de care toți locuitorii municipiului Adjud au mare nevoie. Acest obiectiv de investiții dispune de un proiect și este pregătit pentru finanțare.  Sper ca anul acesta, cu sprijinul Guvernului condus de Victor Ponta, dar și cu sprijinul președintelui Marian Oprișan, care a susținut toate proiectele de investiții din Adjud, să înceapă lucrările la acest proiect”, a precizat primarul Constantin Armencea.

Devierea traficului, soluție de moment

   La rândul său, deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, a declarat că autoritățile locale din Adjud studiază posibilitatea de a devia traficul greu din municipiu pe perioada week-end-ului, menționând că acest lucru se poate realiza cu costuri minime. „Traficul ar putea fi deviat de la intrarea în municipiu, din direcția Focșani, urmând ca TIR-urile să intre pe drumul spre Burcioaia, iar imediat după trecerea la nivel cu calea ferată să se facă la stânga pe un drum pietruit ce iese din Adjud în zona societății Vrancart. Este o soluție de compromis ce ar putea fi folosită în week-end, după ce în prealabil va fi balastat acest drum. Rămâne de văzut dacă această soluție este viabilă sau nu. Cert este că această problemă a traficului greu va fi rezolvată prin construirea unei șosele de centură”, a afirmat deputatul Victor Roman. 
   Conform proiectului, centura de ocolire se va desprinde de DN 2 imediat după podul Trotuș, va merge paralel cu râul până la poligonul de tragere, în zona stației meteo, și va ajunge la E85, în dreptul blocurilor ANL de la ieșirea din Adjud către Bacău. Valoarea investiției ar putea fi de peste 10 milioane de euro, iar lucrările ar putea dura 3-4 ani.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?